Surinde
Surinde Persoonlijk 24 apr 2019

Daten als single ouder? Met deze vijf tips ben je er klaar voor

Het concept daten is al een mijnenveld op zich, maar daten als single ouder is nog een stapje verder. Hoe begin je daaraan? Moet je al direct vertellen dat je een kind hebt? Heb je zelfs tijd om te daten? Met deze vijf tips ben je klaar op terug in de datingpool te duiken.

1. Betrek je kinderen niet bij je datingleven

LEGO-blokjes, Barbies en denkbeeldige vriendjes zijn de enige zaken waar jouw kind aan moet denken. Betrek hem of haar niet bij je liefdesleven of gebrek daaraan. Praat niet over alle mannen met wie je op date gaat en stel ze zeker niet direct voor. Een heel belangrijke tip: ga niet op zoek naar een nieuwe papa, ga op zoek naar een nieuwe partner die er geen probleem mee heeft dat je kinderen hebt.

2. Ga online daten

Altijd handig voor een single moeder: date online. Vanaf het moment dat je kind in bed ligt, kan jij à volonté swipen en scrollen. Het bespaart je tijd, want je hoeft geen hele zoektocht te houden om uit te vinden of iemand vrijgezel is. En als je van de directe aanpak houdt, kan je in je profiel vermelden dat je kinderen hebt.

Single moeder daten

3. Plannen is key

In een ideale wereld plan je je dates in een weekend wanneer je kind bijvoorbeeld bij je ex-partner is. Op deze manier moet je niet uitleggen waarom je weggaat, bespaar je geld door geen oppas in te huren en als het echt gezellig wordt kan je ergens heen. Is de vader van je kind helemaal niet meer in beeld, laat je kind dan een nachtje logeren bij de grootouders.

4. Ga tijdens een eerste date iets drinken

Zorg voor een relaxte eerste date in plaats van meteen voor een etentje te gaan, want in dat laatste geval zit je hoe dan ook een paar uur vast met die persoon. Bij een drankje kan je al sneller gaan lopen.

Ga ook niet naar de cinéma; op deze manier kan je hem natuurlijk ook niet beter leren kennen. Heb je geen idee waarover jullie kunnen praten, houd de onderwerpen dan luchtig en begin niet over de breuk met je ex-partner.

5. Je nieuwe partner voorstellen

Je stelt je nieuwe partner het best pas voor aan je kind als het echt serieus is. Zoals eerder gezegd: betrek ze niet bij je datingleven, maar wat als je dat stadium voorbij bent? Kan je je nieuwe vriend zomaar meenemen naar je thuis, waar je kind zich het meeste op zijn gemak voelt?

Bereid je kind zeker eerst voor door te zeggen dat er iemand op bezoek komt die je graag wilt voorstellen. Zorg dat de ontmoeting casual is en niet te lang. Leg er vooral geen druk op.

Lees ook:

9 dingen die je niet tegen een single ouder moet zeggen

Ode aan de single ouder die alle petten draagt

6 redenen waarom een single ouder zijn zo gek nog niet is

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

BabyBytes

Reageer op artikel:
Daten als single ouder? Met deze vijf tips ben je er klaar voor
Sluiten