Chiara
Chiara Relatie 30 apr 2019

Als deze 7 dingen in je relatie niet (meer) leuk zijn is het geen goed teken

De meeste koppels vinden het geweldig om samen tijd door te brengen. Maar stoor jij je vaak aan je lief en geniet je minder van samen dingen te doen dan vroeger? Dan is dit geen goed teken.

Jullie hoeven niet elke seconde van de dag samen te zijn. Elkaar een beetje ruimte geven is ook nodig. Maar als de onderstaande activiteiten je meer moeite kosten dan plezier opleveren is het tijd om je relatie te heroverwegen.Samen eten

Na een drukke werkdag eten jullie samen, bespreken jullie elkaars dag en komen jullie tot rust. Of dit nu op restaurant is, terwijl jullie de tafel dekken of samen in de zetel zitten, het brengt jullie dichter bij elkaar. Dineer je liever alleen? Dan kan dit een signaal zijn om eens goed over je relatie na te denken.

Diepe gesprekken

Diepe gesprekken zijn uitermate belangrijk. Praten over jullie toekomstplannen, dromen, verleden,… Dit is de sleutel tot een sterke relatie. Het hoeft natuurlijk niet dagelijks, maar jullie zouden geen moeite mogen hebben om diepgaande gesprekken met elkaar te voeren.

Huishoudklusjes

Niemand kijkt er naar uit om de wekelijkse klusjes te doen. Stofzuigen, de wc poetsen,… Als het goed zit tussen jullie twee, zou dit geen probleem mogen zijn. Jullie maken dit draaglijker voor elkaar door af te wisselen en elkaar te helpen.

Hij zet die zware vuilniszakken buiten terwijl jij de vaatwas leegt. Zo’n dingen doe je normaal bijna vanzelfsprekend, in de naam van de liefde.

Gezamenlijke hobby’s

Elk je eigen ding doen is niet meer dan logisch. Iedereen heeft wel een beetje me-time nodig van tijd tot tijd. Stiekem vind je het toch wel eens fijn als je partner mee gaat shoppen. Hij stelt het ook zeker op prijs wanneer jij met hem naar de fitness gaat.

Als je dit niet herkent en je absoluut geen interesse in zijn hobby’s toont – en ook niet wil dat hij zich met de jouwe bemoeit – is dit geen goed teken.

Samen op reis

Er zijn mensen die helemaal niet van reizen houden en dat is helemaal oké. Maar als jij dit wel graag doet en liever met je vriendinnen op reis gaat dan met je lief, dan schreeuwt dit niet meteen een gezonde relatie uit.

Spontaniteit moet er ook zijn. Dit voorkomt die welbekende sleur en zorgt voor spanning. Heb je nooit eens zin om van de ene dag op de andere spontaan te vertrekken naar Parijs of een andere leuke bestemming? Vraag je dan eens af waarom dit zo is.

Intimiteit

In het begin van jullie relatie kunnen jullie niet van elkaar afblijven. Dit is geweldig maar blijft jammer genoeg niet duren. Na een tijdje vermindert het vuur, wat normaal is, maar er is een groot verschil tussen geen zin hebben in seks en geen zin hebben in je vriend.

Chillen

Soms kan een doodnormaal avondje in de zetel zo goed doen. En dan het liefst samen met je partner. Kun je ineens niet meer genieten van deze chillsessies?Bedenk je dan maar eens of je überhaupt nog wel van zijn aanwezigheid geniet.

Meer lezen?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Als deze 7 dingen in je relatie niet (meer) leuk zijn is het geen goed teken
Sluiten