Jill
Jill Uit 11 jul 2019

Vliegtuigreis met kinderen? 7 tips om de vlucht vlekkeloos door te komen

Heb je binnenkort een vliegtuigreis met je kind gepland? Dan heb je misschien behoorlijk wat stress. Geen nood, want hier zijn 7 tips om de vlucht vlekkeloos door te komen.

7 tips om te vliegen met kinderen

1. Houd je spullen vlakbij je in je handbagage
Leuk dat je jezelf tot in de puntjes voorbereidt op de reis, maar als je alles in je grote koffer hebt gestoken heb je er tijdens de vlucht niks aan. Doe de belangrijke items in een aparte tas of kleine koffer die je kunt inchecken als handbagage.

2. Check van tevoren in
Over inchecken gesproken … Check vooraf (online) in. Zo bespaar je jezelf de lange (en voor kinderen saaie) wachtrijen op het vliegveld.

3. Pak cadeaus in
Het klinkt misschien een beetje overdreven om cadeaus mee te nemen in het vliegtuig, maar dat is het niet. Niet ieder kind is gek op vliegen, dus voor deze ene keer is het helemaal oké om je kinderen te verwennen.

Het moeten trouwens geen dure cadeaus zijn. Ook in de Action vind je al leuke cadeautjes waarmee je je kind tijdens de vlucht kan afleiden.

vliegen met een peuter

4. Trek makkelijke kleren aan
Natuurlijk is het fijn als je in een jogging in het vliegtuig zit, maar makkelijke kleding is vooral ook heel handig als je kind zijn fruitsapje over zijn nieuwe broek morst. Dan kan je snel een pamper wisselen of je kind een nieuwe t-shirt aantrekken.

5. Zorg dat je genoeg bij je hebt om hen te vermaken
Tijdens een lange vlucht heb je wellicht méér nodig dan cadeaus om iedereen te vermaken. Neem genoeg speelgoed, knuffels en tekenboeken mee om de wachttijd en de vlucht zelf door te komen.

Goedkope vliegtuigtickets

6. Neem voldoende snacks mee
Als je een kind hebt dat lief blijft spelen wanneer het honger heeft, dan mag je je beide pollekes kussen. Want de kans dat jouw oogappel in een mini t-rex verandert zodra zijn maag begint te rommelen, is veel groter.

Voorzie daarom genoeg snacks (in je handbagage) om de vlucht door te komen. Kies wat hapjes uit die ze kennen en waar ze gek op zijn. Succes gegarandeerd.

7. Geef jezelf voldoende tijd
Zelfs je ergste vijand wens je geen stress toe op een luchthaven als ze kinderen bij hebben. Want daar zet je de toon van de vakantie al.

Plan daarom genoeg tijd in om aan het vliegveld te geraken en om daar je weg te vinden. Zo missen jullie je vlucht zeker niet en hebben jullie voldoende tijd om jullie koffers in te checken.

Fijne vakantie!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Vliegtuigreis met kinderen? 7 tips om de vlucht vlekkeloos door te komen
Sluiten