Britt
Britt Uit 10 mei 2019

3 redenen waarom de vloek van het beest in ‘Belle en het Beest’ niet realistisch is

Anna die wil trouwen met een man die ze één dag kent, Tarzan die plots Amerikaans spreekt in plaats van Brits en Ariel die op drie dagen tijd de man van haar leven moet inpalmen… Je favoriete kinderfilms zitten vol met onlogische situaties. Elke week bekijkt Famme een kinderfilm met kritische arendsogen om de fouten en rariteiten eruit te filteren. Deze week is ‘Belle en het Beest’ aan de beurt.

Ondertussen kent iedereen het verhaal van ‘Belle en het Beest’ vanbinnen en vanbuiten. Toch vergeten velen soms om eens echt na te gaan denken over wat je ziet in de film. Een vloek is op zich niet iets wat je in het dagelijkse leven tegenkomt, maar de vloek waar het beest mee te maken krijgt is écht wel onredelijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tale As Old As Time? (@beautyandthebeastworld) op

1. The one vinden vóór je 21ste

Je doet er vaak wel net iets langer over dan 21 jaar om je ware liefde te vinden. Toch is dat de taak waarvoor het beest gesteld staat om terug in een man te veranderen. Euh, help?

2. Vreemden in je huis laten slapen

Stel je even voor: het dondert, het bliksemt, het regent pijpenstelen en plots belt er een onbekende aan bij je thuis … Wie durft er dan zelfs de deur te openen?

3. Waarom heeft Barstje een barst? #weirdfact

Barstje is het kleine theekopje dat zijn naam te danken heeft aan de kleine ‘barst’ in het kopje. Of laten we eerder zeggen: er ontbreekt echt een stuk porselein. Mocht de vloek wat realistischer geweest zijn, dan was het jongetje na het opheffen van de vloek een stuk van zijn hoofd kwijt geweest.

Maar ook … niet tevreden bij de kapper

Als er dan toch iets realistisch moet zijn aan deze film, dan is het absoluut het feit dat wij ook niet altijd tevreden zijn als we van de kapper terugkomen.

 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
3 redenen waarom de vloek van het beest in ‘Belle en het Beest’ niet realistisch is
Sluiten