Jill
Jill Persoonlijk 1 aug 2019

Zo kun je voor jezelf opkomen op de werkvloer

Het is niet simpel om voor jezelf op te komen, in geen enkele context. Op de werkvloer moet je echter op je strepen staan, want anders wordt er over je heen gewalst. Of het nu gaat om een loonsverhoging of een vervelende baas: hier zijn carrièretips om voor jezelf op te komen.

Carrièretips: voor jezelf opkomen op het werk

1. Weet wat je waard bent

Iedereen weet dat je pas van een ander kunt houden als je van jezelf houdt. Gelijkaardig kan een ander pas inzien hoe fantastisch het werk is dat je levert, wanneer jij dat doet. Zie jezelf als een merk dat marketing en pr-waarde nodig heeft. Wees niet bescheiden en durf tonen wat je waard bent en wat je kunt.

2. Steun

Omgeef je met mensen die je steunen. Hun positiviteit kan het laatste duwtje in de rug zijn dat je nodig hebt om voor jezelf op te komen. Je voelt je zekerder van je zaak, want ze zullen vast beamen dat je inderdaad heel waardevol bent voor het bedrijf. Misschien zien zij nog extra argumenten waarom jij die loonsverhoging verdient.

3. Nee, het spijt je niet

Stop met sorry zeggen, tenzij het echt nodig is. Voel je niet schuldig als je niet meteen iemand kunt helpen omdat je het op dat moment te druk hebt. Geloof in jouw waarden en – hoe cliché het ook klinkt – stay true to yourself.

4. Skills to pay the bills

Weet waar je goed in bent en wat je graag doet. Schroom ook niet om dat aan je collega’s kenbaar te maken, want alleen zo trek je meer werk aan waar je goed in bent en dat je graag doet. Hoe meer werk waar je goed in bent, hoe beter je je job doet. Hoe beter je je job doet, hoe steviger je in je schoenen kunt staan als je iets bij je baas gedaan wilt krijgen. Zo simpel is het.

5. Durf vragen

Suggesties zijn geen vragen. Wil je mee naar dat netwerk-event waar je collega ook naartoe mag? Vraag dat dan. Soms moet je het niet ingewikkelder maken dan het is.

Bron: Teen Vogue

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo kun je voor jezelf opkomen op de werkvloer
Sluiten