Jill
Jill Thuis 7 okt 2019

De voordelen van een minimalistische kinderkamer voor je druktemaker

Een minimalistische inrichting van de kinderkamer kan goed zijn voor een druk kind, hoe oud hij of zij ook is. Een minimalistische kinderkamer zorgt er immers niet alleen voor dat een kind rustiger wordt, het is ook een vreedzame en meer gefocuste omgeving.

Als een kinderkamer vol ligt met speelgoed, kleding, spelletjes en accessoires kan een kind zich al snel overprikkeld voelen. Daardoor zal je kleintje moeilijker in slaap vallen en veel drukker lijken. Een minimalistische kinderkamer is dan de oplossing.

De voordelen van een minimalistische kinderkamer

1. Leren waarderen wat je hebt

In een minimalistische kinderkamer leren kinderen sneller waarderen wat ze hebben. Kinderen vervelen zich vaak, zelfs als er tientallen stukken speelgoed klaar liggen om gebruikt te worden. Als de nieuwheid eenmaal van een speeltje af is, is het niet meer interessant.

 

View this post on Instagram

Het kamertje van Kick wordt ook steeds meer af. De mooie plank van @firmazoethout past hier perfect! 💙#jongenskamer #kamervankick . . . #boysroom #boysroomstyling #boysroomdecor #boysroominspo #jongenskamerinspiratie #jongenskamerinspiratie #jongenskamerdecoratie #slaapkamer #kinderkamer #kinderslaapkamer #kinderkamerstyling #kinderkamerinspiratie #mijnjysk #kwantuminhuis

A post shared by Milou (@miloutitulaer) on

2. Je kind gaat vaker naar buiten

Baal je ervan dat jouw kind zo vaak binnen aan het gamen is? Of wil je dat juist voorkomen? Een minimalistischere kinderkamer is al een mooie start om dat te bereiken. Als er minder afleiding in de kinderkamer te vinden is, is de kans groter dat je kinderen naar buiten gaan om met andere kinderen te spelen.

3. Minimalisme stimuleert creativiteit

Omringd worden door talloze spelletjes en videogames kan ervoor zorgen dat creativiteit geblokkeerd wordt. Er is immers zo veel te doen dat er bijna niet uit te kiezen valt.

Toen jij zelf opgroeide, waren er waarschijnlijk nog niet zo veel (online) mogelijkheden om jezelf te vermaken. Er werden juist hutten gebouwd (binnen van stoelen en dekens, buiten van houten planken) en er werd vadertje-en-moedertje gespeeld. Je gebruikte je fantasie om je te vermaken – en dat lukte prima. Waarom zou dat bij jouw kleine dan níét lukken?

 

View this post on Instagram

Een eerste kijkje in t kamertje voor de beeb, nog de laatste puntjes op de i en dan is alles klaar. Zo leuk om de plannetjes die we samen hebben bedacht werkelijkheid te zien worden. Fijne avond! #binnenkijken #woondetails #mijneigenhuisentuin #showhometop5 #babykamer #nursery #babyboy #jongenskamer #interieurdetails #woondetails #kinderkamer #kinderkamerinspiratie #fonqnl #fonqinhuis

A post shared by Hilgré (@hilgewoon) on

4. Een betere connectie met de familie

Ook fijn: als jouw kind zich minder vaak terugtrekt op zijn of haar kamer, is de kans groot dat hij of zij vaker naar jou toe komt. Of het nu gaat om samen een bordspelletje spelen, samen een film kijken of buiten een wandeling maken: meer qualitytime is wat ons betreft altijd een goed idee.

Lees ook:  9 luchtzuiverende planten voor de kinderkamer

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De voordelen van een minimalistische kinderkamer voor je druktemaker
Sluiten