Jill
Jill Body & beauty 16 aug 2019

5 tips om te voorkomen dat je haar afbreekt

Schrik jij ook soms van alle afgebroken stukjes haar in je wastafel nadat je je haar hebt gekamd? Geen paniek, je kunt voorkomen dat je haar afbreekt dankzij deze tips.

1. Voed je haar van binnenuit

Niet alleen wat je met je haar doet, heeft effect op hoe je lokken eruitzien. Ook je eetpatroon kan van invloed hebben op je haar. Vitamine E zorgt bijvoorbeeld voor versterking vanaf de wortel en vitamines A en B hebben veel invloed op je hoofdhuid. Een goede conditie van je hoofdhuid is belangrijk om je lokken mooi te houden.

2. Gebruik zachte elastiekjes

Hoe heerlijk het soms ook is om je haar in een knotje te dragen, elastiekjes kunnen je haar helaas ook beschadigen of zelfs breekbaar maken.

Gebruik je toch elastiekjes, kies dan voor elastiekjes zonder een ijzeren verbindingsstukje zoals de ‘telefoondraadelastiekjes’. Let er ook op dat als je het rekje er weer uit haalt, je er eerst een slag uithaalt in plaats van het meteen uit te trekken.

3. Gebruik altijd een conditioner na het wassen

Dit maakt je haar makkelijker doorkambaar en dat zorgt er weer voor dat je haar minder snel afbreekt als je het eenmaal gaat borstelen.

4. Borstel je haar niet wanneer het nat is

Als je haar nat is, is het kwetsbaarder. Je haren kunnen sneller afbreken als je je natte haar borstelt. Wacht daarom liever tot het droog is.

5. Bescherm je haar altijd als je het föhnt of een stylingtool gebruikt

Ga je aan de slag met een föhn, stijltang of krultang? Gebruik dan hittebescherming. Voed je haar ook gedurende de dag met een verzorgend serum. Een serum legt als het ware een ‘laagje’ om je haar om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 tips om te voorkomen dat je haar afbreekt
Sluiten