Jill
Jill Persoonlijk 2 aug 2019

10 vragen aan jezelf om je dag positief te beginnen

Het liefst stap je met het juiste been uit bed, maar dat is nu eenmaal niet iets waar je al te veel controle over hebt. Om je dag alsnog positief van start te laten gaan kun je de volgende vragen aan jezelf stellen. Probeer maar eens en je zult zien dat je meteen met een andere mindset aan je dag begint.

Positiviteit

Het doel van deze vragen is simpel: een slecht humeur omtoveren tot een beter humeur door positief te denken. Om je te helpen die positieve gedachten te krijgen (en te behouden) kun je onderstaande vragen aan jezelf stellen. Die gaan enerzijds over wat er afgelopen tijd goed ging, maar helpen je ook om je langetermijndoelen te bekijken. Succes!

1. Wat ging gisteren heel goed?

2. Waar heb ik zin in vandaag?

3. Waar ben ik dankbaar voor vandaag?

4. Wat ging gisteren beter dan ik had verwacht?

5. Wat weet ik nu dat ik gisteren nog niet wist?

6. Waar zag ik gisteren tegenop maar bleek uiteindelijk mee te vallen?

7. Wat ik ik nu doen om me goed te voelen? (koffie, duh!)

8. Wat doe ik vandaag om dichter bij m’n doel te komen?

9. Waar ben ik trots op?

10. Wat is het beste dat me gisteren overkomen is? Wat was daar zo fijn aan?

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
10 vragen aan jezelf om je dag positief te beginnen
Sluiten