Jill
Jill Persoonlijk 25 jul 2019

7 redenen waarom je als vrouw absoluut een keer alleen moet reizen

Zelfs als je denkt dat alleen reizen niet voor jou is weggelegd, hangen er heel wat voordelen aan vast. Lees even door en boek daarna snel je solo reis en voor je het excuus ‘ik heb te weinig tijd en het is te druk’ gebruikt: een weekendje is al voldoende.

1. Je leert onafhankelijk keuzes te maken

De eerste stap van op reis gaan is al meteen een belangrijke: je vakantie plannen. Waar ga je heen? Hoe geraak je daar? Wat ga je daar doen? Waar slaap en eet je?

Jij neemt deze keer de beslissing, zonder afhankelijk te zijn van de zin, tijd en het budget van bijvoorbeeld je lief of beste vriendin. Bovendien kies je zelf de plek van bestemming uit, omdat jíj daar heen wilt.

2. Het maakt je veerkrachtig

Gemiste treinreizen, gecancelde vluchten of andere gewijzigde plannen maakt een solo-reiziger extreem zelfstandig en stressbestendig. Je laat je bovendien niet opjutten door een chagrijnige of nerveuze mede-reiziger. Dergelijke ervaringen zorgen er ook voor dat je thuis wat vaker je schouders kan ophalen als iets niet helemaal loopt zoals gepland. En geef maar toe dat dat best eens voorkomt.

3. Je wordt beter in onderhandelen

‘Een marktje doen’ is bij velen een favoriete activiteiten op het lijstje als je in het buitenland bent. Je kunt er immers heel wat koopjes op de kop tikken. Als je solo reist is het aan jou om af te dingen, of dat nu aankomt op een logeerplek vinden, een busrit te regelen of die espadrilles net iets goedkoper aan te schaffen.

4. Je leert je zwakke en je sterke punten kennen

Als je steeds binnen je comfortzone blijft – zoals in het dagelijkse leven – voel je je veilig. Maar als je je uit die bubbel waagt en tijd met jezelf doorbrengt leer je je beter kennen. Dat kan confronterend zijn (‘had ik nog maar een jaartje verder gestudeerd’) maar ook bevrijdend (‘ik ben echt gelukkig met mijn leven’). Plaats jezelf in een vreemde situatie om jezelf van een andere kant te leren kennen.

5. Je wordt er socialer van

Het is veel verleidelijker en makkelijker om met je beste vriendin op reis te gaan want alleen reizen, is dat niet eenzaam? Helemaal niet! Zodra jij één voet over de drempel van een plaatselijk café zet, is iedereen daar een potentiële nieuwe vriend(in). Iets waar je niet (of minder) open voor staat als je al met iemand reist.

6. Rekening houden met anderen

Je staat op wanneer je wilt, eet waar je wilt, bezoekt de dingen waar je zin in hebt, kan vroeg naar bed of juist nog voor een wijntje gaan. Rekening houden met iedereen is de basis van heel wat vakantieruzies en die kun je mooi vermijden door alleen op reis te gaan. Een verademing dus om een keer in je eentje je plan trekken.

7. Wat je thuis doet, definieert jou niet

Je merkt ook dat je meer bent dan ‘mama van’, ‘vriendin van’, ‘vrouw van’, … Je bent ook een individu met een eigen mening. In het buitenland leer je noodzakelijkerwijs dat je de baas bent over je eigen leven.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je als vrouw absoluut een keer alleen moet reizen
Sluiten