Surinde
Surinde Uit 9 mei 2019

Als vrouw zou je moeten kunnen gaan en staan waar je wilt

Je wordt er als vrouw keer op keer mee geconfronteerd: je voelt je niet veilig wanneer je ‘s avonds over straat loopt, wordt aangesproken of nagefloten, en er is altijd wel die ene blik die dat korte rokje toch net iets te gewaagd maakt. En dat terwijl je zou moeten kunnen gaan en staan waar je wilt. Dat dit helaas nog steeds niet zo is, bewijst de recente moord op Julie Van Espen.

Dit zegt het internet

Er zijn altijd mensen die hun mening online delen en in dit geval is dat niet anders. Sommige berichten bieden steun, terwijl anderen er nog maar eens op wijzen dat er nog veel werk aan de winkel is. Wij hebben er voor gekozen enkele berichten van steun aan te halen.

Stof tot nadenken

Wanneer je kinderen ouder zijn gaan ze zeuren als je vraagt om een berichtje te sturen als ze op stap zijn. Voor hun ben je de overbezorgde ouder, maar als ze zelf kinderen hebben zullen ze beseffen waarom je dit steeds vraagt.

Mars tegen seksueel geweld

Een heel mooi initiatief! Op zondag 12 mei kun je meelopen met de mars tegen (seksueel) geweld en steun bieden aan de slachtoffers hiervan. Het is spijtig dat er eerst iets verschrikkelijks moet gebeuren om iedereen wakker te schudden en in gang te zetten.

Julie Van Espen

 

Helemaal mee akkoord

De enigste tips waar naar geluisterd moet worden

Iedere (innerlijke) feministe juicht deze post toe!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charlie Magazine (@charliemagazine) op

Reageer op artikel:
Als vrouw zou je moeten kunnen gaan en staan waar je wilt
Sluiten