Jill
Jill Body & beauty 10 mei 2018

5 dingen die alle vrouwen met krulhaar begrijpen

Gebruik je meer conditioner dan je beste vriendinnen samen en gaat die stijltang of föhn standaard mee op reis sinds je puberteit? Dan ben je waarschijnlijk een vrolijke krullenbol. Hier zijn vijf dingen die alle vrouwen met krulhaar begrijpen.

Vrouwen met krulhaar …

1. … hebben epische ochtendcoupes

Als je vriendinnen klagen dat ze ‘s ochtends veel werk aan hun haar hebben, draai jij met je ogen. Please. Probeer jouw manen maar eens te temmen! Je bent al blij wanneer je tot bij de douche geraakt, want je hebt praktisch een gps nodig om de weg te vinden met al die krullen voor je ogen.

En nee, ‘s avonds douchen is ook geen optie. Waarom niet? Omdat je haar dan de dag nadien kan concurreren met de pruik van Mozart.

Amadeus Mozart GIF by Hollywood Suite - Find & Share on GIPHY

2. … kunnen niet voor een ‘korte, zomerse’ coupe gaan

Short hair, don’t care! Dat geldt niet voor de krullenkop onder ons. Want kort haar en krullen zijn geen gulden combinatie.

Probeer het vooral eens, wanneer je écht wanhopig bent om ‘s ochtends vijf minuutjes tijd te winnen. Maar je zal zien: kort haar is een no-go voor vrouwen met krullend haar.

3. … houden van hun kapper

Wanneer je de juiste kapper tegenkwam, ging er een nieuwe wereld voor je open. Niet alleen weet hij hoe hij met je stugge krullenbos moet omgaan, hij raadt je ook de beste producten aan.

Edward Scissorhands Art GIF by Tech Noir - Find & Share on GIPHY

4. … worstelen iedere bad – en borsteltijd met hun krullerige kroost

Met een beetje geluk erven jouw kinderen die volumineuze haardos van jou. Oké, ze zullen voor dezelfde probleempjes komen te staan als jij, maar stiekem is het ook heel leuk dat ze daardoor zo op jou lijken.

Maar kinderen met krullen brengt wel wat haarborstel- (lees: haarworstel-) tijd met zich mee. Die lokken ontwaren neemt telkens opnieuw meer tijd in beslag dan je lief is. En er een tweedagelijks ritueel van maken helpt ook niet, want die wilde haren laten zich niet temmen, hoe vaak je ze ook borstelt.

Die zielige ‘Au, mama, je doet me pijn!’ neem je er dan ook maar bij. Want je hebt het zelf meegemaakt en weet dat ze er écht niet van zullen doodgaan. Wat ze ook beweren.

5. … zuchten heel luid wanneer Frank of Sabine zonnig weer/regen/wind voorspelt

Is het zonnig? Dan verandert je haar in geen tijd in een hoopje stro. Krullend stro welteverstaan.

Is het regenachtig? Dan rekken je krullen zodat je én niets kan zien én eruit ziet als een verdwaalde poedel.

Staat er een strakke wind? Dan heb je hetzelfde probleem als andere mensen met lang haar. Maar dan maal 1000, want jij hebt ook nog eens enorm veel volume.

Elle Muliarchyk Digital Media GIF - Find & Share on GIPHY

Reageer op artikel:
5 dingen die alle vrouwen met krulhaar begrijpen
Sluiten