Vrouwendag: Op welke prestaties zijn vrouwen anno 2019 fier? 

Persoonlijk

Vandaag is het internationale vrouwendag! Een dag toch wat extra aandacht verdient. Op welke prestaties zouden vrouwen anno 2019 fier op zijn? Met deze vraag zijn we de straten van Antwerpen op geweest op zoek naar trotse vrouwen.

Kato (19) is heel fier op zichzelf. En terecht ook! Door zich goed voor te bereiden en volledig te smijten tijdens een auditie voor een theateropleiding, is het haar (zelfs met gebroken been) gelukt een plaatsje te veroveren.

Toen we Maarten (32) vroegen op welke vrouwen in zijn leven hij fier was, had hij dadelijk een antwoord klaar. “Ik ben echt trots op mijn zus, ze heeft onlangs promotie gemaakt op haar werk. Ik ben er zeker van dat ze haar nieuwe functie ook geweldig gaat invullen.”

 

Sandra is aan het winkelen met haar dochter als we haar aanspreken. Dat ze fier is op haar kroost zie je zo, maar willen natuurlijk weten wat haar trots maakt op zichzelf. “Ik ben trots dat ik heel zelfstandig ben. Mijn eigen werk, mijn eigen appartement, mijn eigen spullen … ik kan doen en laten wat ik wil zonder afhankelijk te zijn van iemand anders.” Sandra wenst haar dochter precies hetzelfde toe, en “dat ze zich goed voelt in wat ze doet en haar eigen keuzes kan maken. Maar dat komt helemaal goed.”

Fien (23) loopt momenteel stage bij het reclamebedrijf in Antwerpen. Ze is trots op de manier hoe ze deze taken aanpakt en dat ze alle kansen die ze op stage krijgt met beide handen grijpt.

 

Op de Meir kwamen we Kyle (19) en zijn vriendin tegen, hij leek ons de ideale persoon om te antwoorden op onze vraag. Hij is heel trots op zijn vriendin dat ze na af te studeren al voor een uitdaging gaat, namelijk een opleiding leerkracht lageronderwijs.

 

Luka (rechts) en Marilou studeren samen fotografie en zitten er op deze regenachtige dag gelukkig niet mee in om zelf eens op de foto te gaan. Luka: “Ik heb heel lang moeten zeuren om fotografie te mogen studeren en ik ben trots dat ik heb volgehouden. Mijn familie was er niet zo voor te vinden, ze waren bang dat ik geen job zou vinden. Ik heb gezocht naar argumenten en uiteindelijk ben je nooit zéker van een job, je kan alleen maar proberen en blijven doorzetten. En blijven zagen in mijn geval. (Lacht.) Uiteindelijk hebben mijn ouders gezegd ‘Doe maar en bewijs dat je een job vindt.’ Dat is dus het plan.”

 

Marilou: “Ik ben trots dat ik destap heb durven zetten om naar de hogeschool te gaan. Ik heb leerstoornissen en dat had me kunnen tegenhouden.” But it didn’t, you go girl!

En omdat we op Internationale Vrouwendag natuurlijk álle vrouwen vieren polsten we meteen ook op wie de twee vriendinnen nog trots zijn. Marilou: “Op een vriendin die zwanger is. Ze is al heel lang samen met haar vriend, en het was al lang haar droom om kindjes te krijgen.” Luka is dan weer trots op haar mama: “Mijn ouders zijn net gescheiden, dat was een moeilijke stap. Ze zijn nu goed uit elkaar en ik ben trots dat ze doorzet.”

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!