Jill
Jill Kids 7 mei 2019

De harde waarheid als je een keikopje opvoedt

Ieder kind heeft zijn eigen leuke karakter – gelukkig maar! Heb jij een koppig kind in huis? Dan herken je onderstaande situaties sowieso.

Je moet regelmatig opmerkingen van tante Mie pikken die meent dat je kind simpelweg wat ‘discipline bijgebracht moet worden’

Echt waar, tante Mie? Bedankt voor deze tip vol wijsheid. Daar zul je meteen even aan beginnen, want het is uiteraard zo dat je nu helemaal niets doet om je kind wat discipline bij te brengen.

Je komt de dagen door met het idee dat koppige mensen het vaak ver schoppen in het leven

En tegelijkertijd hoop je dat jij lang genoeg overleefd om dat moment mee te maken.

koppig kind

Je wil je kind een Olympische medaille geven als ‘ie eens iets zonder morren doet

Meteen luisteren als je zegt dat jullie moeten doorgaan bij zijn of haar vriendje? Dat verdient goud!

Je kind laten winnen bij dingen waar je je niet zou moeten laten doen

Cola bij het ontbijt? Vooruit dan. Zelfs als zijn of haar oudere zus dat nooit gekregen heeft. Alleen op die manier krijg jij de tijd om een kop koffie te drinken en die kun je op een dag met een keikopje in huis maar al te goed gebruiken.

Je bent altijd te laat. Voor alles.

Het maakt niet uit hoeveel extra tijd je inplant om te vertrekken, op de een of andere manier kom jij gegarandeerd te laat aan bij je bestemming. Schoenen die niet dicht willen, kleding die plots binnenstebuiten zit, een last-minute bezoekje aan het toilet, … Jij hebt alles al meegemaakt, behalve op tijd komen met je koppige kind.

waarom kinderen altijd om mama roepen

Je bent voorbereid op alles

De vorige situatie maakt wel dat jij alles al hebt meegemaakt. Daardoor ben jij veel beter voorbereid dan veel andere ouders. Als je dan met je andere (minder koppige) kind of alleen op stap gaat loopt alles van een leien dakje.

Etenstijd is – netjes gezegd – niet zo aangenaam

Want er is altijd wel iets waarvan je kind zegt: ‘da lus ik nie’. Of de mayonaise ligt niet op de juiste plaats. Of er licht een korrel peper op z’n biefstuk. Of je ademt te luid.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
De harde waarheid als je een keikopje opvoedt
Sluiten