Valerie
Valerie Culinair 22 aug 2018

Waarom we elke dag willen brunchen

Is het ontbijt? Is het lunch? Kies je voor zoet? Kies je voor hartig? Het maak helemaal niks uit, brunch serveert je letterlijk het beste van beide werelden. Dit is waarom wij elke dag willen brunchen. 

1. Aanvaardbaar tijdstip om uit bed te rollen

Of je nu een beetje last hebt van een ochtendhumeur, of er een heuse she-dragon in je lijf huisvest: voor een brunch ontwaakt iedereen met plezier. En dat heeft zo zijn redenen. Ten eerste moet je voor een brunch ten vroegste rond 10 uur aan tafel schuiven. Daarnaast betekent brunch ofwel vakantie ofwel weekend. Yay!

2. Alcohol, schol!

Een cava of mimosa is de ideale opener voor een brunch. Houd je van drinken doorheen de dag? Een brunch geeft je alvast het ideale excuus (alsof dat nodig is?) om je dag te starten met een glaasje bubbels. It’s twelve o’clock somewhere!

3. Je spaart tijd uit

Want een brunch combineert twee maaltijden. Wat zoveel wil zeggen als: uren genieten van een lang en uitgerekte maaltijd en tegelijk meer tijd sparen dan wanneer je kiest voor een ontbijt en lunch gescheiden van elkaar.

brunchen

4. Maar je kan ook eeuwig blijven tafelen

Heb je een hele dag de tijd? Dan is het sociaal aanvaardbaar om uren aan tafel te blijven zitten en te genieten van je brunch. Brunch is zo’n magische gebeurtenis waarbij niemand weet hoelang het exact duren zal. Je kan voor twee uur brunchen maar het kan ook perfect uitmonden in een hele dag eten.

5. Je eet zoveel je wilt en wat je wilt

Een brunch geeft je de kans om het beste van ontbijt en lunch te combineren. Niemand zal dan ook raar opkijken wanneer je voluit kiest voor een stuk brownie en vervolgens nog eieren of een toast met avocado naar binnen werkt. Iemand nog wat pannenkoeken met blauwe bessen? Yes please!

6. Waar zoet en zout hand in hand gaan

Brunch is zowat de enige maaltijd waarbij het acceptabel is om zoet en zout ongegeneerd te combineren. Eieren met spek en honing? Geen probleem. Soldaatjes en verloren brood met worstjes? De wenkbrauwen worden niet gefronst tijdens een brunch.

7. Vegetariërs en veganisten hebben ook veel keuze

Voor een geslaagde brunch heb je niet per se vlees of vis of andere dierlijke producten nodig. Er zijn zoveel heerlijke plantaardige alternatieven die je kan serveren tijdens een brunch. Denk aan falafel, guacamole, halloumi en zoete aardappel, amandelmelk en kokosyoghurt.

brunchen

8. Elke stad heeft minstens één top brunchadresje

Brunchen is hip en dat hebben veel restaurants begrepen. Het is bijna onmogelijk geen geschikt adresje te vinden om op locatie te gaan brunchen.

9. Je voelt je instant classy

Een brunch staat gelijk aan luxe door het overvloedige aanbod aan voedsel, door de aanwezigheid van bubbels voor aperitieftijd, door de instagramwaardige aangeklede tafel, … Er is iets waardoor brunchen je een heel classy en stijlvol gevoel geeft.

10. Tijd om bij te babbelen

Brunchen is de ideale activiteit om die ene vriendin nog eens te zien en elkaars leven de voorbije jaren te analyseren. Dag. Per. Dag.

Lees ook: Maak zelf granola in de oven en je ontbijt een hele week lekker

Reageer op artikel:
Waarom we elke dag willen brunchen
Sluiten