Jill
Jill Persoonlijk 17 sep 2019

Waarom het oké is dat je job niet je grote passie is

Maak van je passie je werk en je zult geen dag in je leven werken. Ja, leuk hoor. Maar wat nu als je werk helemaal je passie niet is? Dan is dat helemaal niet het einde van de wereld.

Het is uiteraard fantastisch als je je werk met volle overgave doet omdat het de job van je leven is. Maar laten we eerlijk zijn: bij de meeste mensen is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo heeft een fotograaf soms ook administratief werk en kun je als jetsetter tegen heel wat jetlag en vertragingen oplopen. Werk blijft werk en het is dus helemaal niet erg als je passie niet voor je stabiele geldinstroom zorgt.

Werk is je identiteit, maar jij bent veel meer

Als je je voorstelt aan iemand nieuw, begin je vaak met het beschrijven van je functie in het dagelijkse leven. Heel logisch, want je spendeert dan ook veel uren op je werk. Daardoor voelt je job nu eenmaal als een groot deel van je identiteit.

Maar vergis je niet: je job mag dan een groot deel zijn, het is niet je héle identiteit. Je bent ook nog dochter van, mama van, beste vriendin van, … Om nog maar te zwijgen van je glansrijke zumba-sportcarrière waarbij je iedere dame in de ruimte zo maar omver danste.

bewegen tijdens een drukke werkweek

Maak je van je passie je job?

Als je ‘s avonds het liefst van al gezellig een toffe trui breit, droom je er vast eens van om je eigen webshop op te richten en zo geld te verdienen. Maar sta er dan wel even bij stil dat er een hele rompslomp bij komt kijken. Opsturen, administratie en verplicht breien zelfs als je er geen zin in hebt.

Blijf dus vooral niet werken in een functie die je verschrikkelijk vindt, maar besef ook dat het geen wereldramp is als je niet iedere ochtend met veel zin naar je bureau’tje vertrekt. En het is ook helemaal niet erg als je naast je job geen passie hebt. Zolang jij tevreden bent en geluk vindt in de dingen die je doet, zit het helemaal snor.

Ook interessant:

Bron: Workjuice

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Waarom het oké is dat je job niet je grote passie is
Sluiten