Jill
Jill Thuis 29 jan 2018

10 redenen waarom je niet zonder goede buren kan

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Nog beter is het als je goede buren ook goede vrienden zijn. En hoe weet je of dat het geval is? Neem onderstaande checklist even door. Als je vaker dan zeven keer instemmend kunt knikken: gefeliciteerd, dan zit je goed!

1. Je kunt alles van hen lenen

Werkelijk alles. Suiker, handjevol eieren of een doosje paracetamol. Eigenlijk voorzien je buren je van een soort voorraadkast op afstand. Met name fijn als je tijdens het koken (terwijl in de huiskamer drie kinderen een meltdown hebben) ontdekt dat je iets mist.

2. Buurt op wacht

Alarminstallatie? Niet nodig. Je buurtjes houden immers precies in de gaten wie er door de straat rijdt. Gebeurt er iets verdachts? Dan sluiten ze de gordijnen niet tot ze weten wie die mystery guest is.

3. Surrogaatouders

Je kinderen voelen zich thuis bij hen. En vice versa. Wordt er rond etenstijd nog gespeeld, dan wordt er gewoon een bordje bij geschoven. Mi baby es su baby.

4. Koffietijd!

Zit je in zak en as of heb je iets te vieren? Precies op het moment dat je je verhaal kwijt moet staat de buurvrouw of -man op het raam te kloppen met een kop dampende koffie. Burentherapie is helemaal 2018.

5. Vakantieman

Terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie, zorgen de goede buren voor de hond, de kippen en de planten. Ze houden ze niet alleen in leven, maar op miraculeuze wijze zien ze er ook allemaal beter uit als je terug komt.

6.Sleutelboertje

Je brein en jij vergeten nogal eens een sleutel mee te nemen. En als je hem niet thuis vergeten bent, dan ben je wel vergeten waar je hem ook alweer gelegd had … Geen nood. In een helder ogenblik gaf jij ooit een reservesleutel aan je superbuur, die je ook nu weer komt redden.

7. Accufietje

Geeft je auto geen kick omdat je alweer die koplampen hebt aangelaten? Buurman zet zijn bolide naast die van jou, prikt een kabeltje op de juiste plek en voilà, twee tellen later rijd je weer vrolijk rond.

8. Logeerpartij

Bij een spontane logeerpartij van je dochter met haar beste vriendinnen kom je net een hoofdkussen te kort. Als je buurvrouw jou ziet aankomen om een kussen af te snoepen, staat ze al met kussen en dekbed klaar. Ze had alles immers al zien aankomen.

9. Walkie Talkie

Is je vaste oppas ziek? Dan gooi je zo het lijntje naar de buren even uit. Als jullie dicht genoeg bij elkaar wonen bereikt de babyfoon zelfs de buren. Tip van een ervaringsdeskundige: niet vergeten op te halen bij thuiskomst om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

10. Thuisverpleegster

Pleisters nodig of andere medische hulp? Je goede buren staan klaar met alle noodzakelijke medische hulpmiddelen. En als het echt serieus is, rijden ze je naar spoed. Tatuu tatuu.

 

Reageer op artikel:
10 redenen waarom je niet zonder goede buren kan
Sluiten