Lena
Lena Kids 19 apr 2019

Waarom op vakantie gaan zo goed is voor je kinderen

De schoolvakanties zijn voor je kinderen erg belangrijk om even uit die dagelijkse sleur te geraken. Dat is zo als je thuisblijft, maar samen met je gezin op reis gaan heeft ook een positief effect. Je versterkt zo niet alleen de familieband, je kinderen leren ook waardevolle levenslessen. 

Als ouder ben jij het allergrootste voorbeeld van je zoon of dochter. Je kinderen leren ontzettend veel van jou. Ze kijken naar je met die onschuldige oogjes en nemen het allemaal in zich op: je alledaagse leven, je werk, je stress en dan vooral hoe je hiermee omgaat.

Wordt het je even te veel? Tijd voor een vakantie. Het is namelijk erg belangrijk dat jij hen het goede voorbeeld geeft en hen leert wat écht belangrijk is in het leven.

Vrije tijd

Leer je kinderen de waarde van vrije tijd. Tijd vrijaf nemen om op ontdekking te gaan en om ervaringen op te doen is minstens even belangrijk als hard werken. Daarnaast verbeteren vakanties niet alleen het welzijn van je kinderen, maar ook hun gezondheid.

Weg van stress

Met je gezin op vakantie gaan betekent niet dat je in een fancy hotel moet verblijven, dat is niet waar het om draait. Het allerbelangrijkste is dat je als familie samen tijd doorbrengt, weg van alledaagse stress en verplichtingen. Het enige dat tijdens zo’n vakantie op de agenda zou mogen staan is plezier hebben.

Familieband versterken

Samen de weg zoeken, nieuwe plaatsen ontdekken, lekker eten en vooral genieten van elkaars gezelschap. Jullie bouwen zo samen mooie herinneringen op die enkel en alleen van jullie zijn. Dat versterkt de familieband enorm, en jullie zullen er nog lang na de reis over spreken.

Terugdenken aan een mooie tijd

Wat er ook gebeurt, je kinderen zullen altijd kunnen terugdenken aan die keer dat ze op een terrasje zaten en niet meer bijkwamen van het lachen. Of die ene keer dat mama luidkeels en vals aan het meezingen was met de autoradio. Dit zijn momenten die ze voor altijd zullen koesteren. Neem dus die vakantiedagen op, boek een reisje en maak herinneringen voor het leven!

En omdat thuiskomen na een geweldige vakantie soms jammer lijkt: 11 redenen waarom thuiskomen na vakantie ook fijn is.

Reageer op artikel:
Waarom op vakantie gaan zo goed is voor je kinderen
Sluiten