Surinde
Surinde Body & beauty 27 mei 2019

Dit is waarom je nooit met mascara op mag gaan slapen

Aan het einde van een vermoeiende dag is het laatste wat je wil doen je gezicht wassen. Het voelt aan alsof je face first in het water zou vallen en dat wilt niemand natuurlijk. Maar ook al is het een vervelend werkje, je gezicht wassen voordat je gaat slapen is heel belangrijk en zeker als je mascara op hebt.

Waarom moet je je ontschminken als je mascara draagt?

Als je de tijd niet neemt om de mascara van je wimpers te doen, kan je serieuze problemen krijgen. Je gezicht niet ontschminken is heel slecht voor je huid en poriën, maar het niet verwijderen van je mascara richt meer schade aan.

Wanneer je mascara op doet worden je wimpers zwaar door het gewicht van de make-up. Doorheen de dag wrijf je wel eens in je ogen of er vliegt iets in, zoals een wimper of vuiltjes. Op deze manier komen er bacterie in je ogen die er voorheen niet waren, en die bacteriën kunnen op lang termijn schade aanrichten aan je ogen.

Als je je make-up niet op de juiste manier verwijdert zullen niet enkel je poriën verstopt geraken, maar kan je ook last krijgen van  irritaties, ontstekingen en infecties. Ontstekingen rond het ooglid kunnen in de ergste gevallen leiden tot het verlies van wimpers.

mascara

Wanneer je slaap wrijft je gezicht tegen je kussensloop. Alle vuiligheid dat in je kussensloop leeft zoals stof, dode huid en haar worden dan tegen je gezicht gesmeerd. Je slaap dus praktisch in je eigen vuiligheid en al deze bacteriën kunnen zich nestelen in je ogen wanneer je slaapt.

We weten dat je na een lange dag werken het fut niet meer hebt om je deftig te ontschminken, maar het duurt maar een paar minuten om die mascara van je gezicht te doen. De meeste make-up removers doen dit al voor je, dus spaar je ogen en verwijder die schmink.

Heb jij gewoon al geen tijd om je in de ochtend te schminken? Dan vind je hier tips voor een snelle beautyroutine voor mama’s die geen tijd voor zichzelf hebben.

Lees meer:

Zondag pamperdag: de zeven gekste beauty-producten die je wil proberen

Deze man dubt op hilarische wijze de make-up tutorial van zijn vrouw

5 tips voor een vermoeide mama die zich na een werkdag wil ontspannen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Scarymommy

Reageer op artikel:
Dit is waarom je nooit met mascara op mag gaan slapen
Sluiten