Ciara
Ciara Thuis 29 jul 2018

11 redenen waarom thuiskomen na vakantie ook fijn is

Niets is leuker dan op vakantie vertrekken! Je hebt er dan ook weken (of maanden) naar uitgekeken. Na je reis ben je meestal minder enthousiast om weer naar huis te keren: valiezen uitpakken, een berg vuile was wegwerken en de dreiging van de dagelijkse sleur. Toch is het soms ook best fijn om thuis te komen.

Thuiskomen na vakantie: oost west, thuis best!

1. Je eigen omgeving

Je bent weer helemaal in je eigen omgeving en voelt je overal op je gemak. Niet langer je buik intrekken na een lekkere maaltijd.

2. Oude ritme weer terug

Op reis heb je een ander ritme dan thuis, dat is heerlijk op vakantie en helpt je te ontspannen. Toch is het fijn om je structuur en ritme weer op te pikken eens je weer thuis bent.

3. Hereniging met je huisdieren

Het is geweldig om je trouwe viervoeter(s) weer te kunnen knuffelen.

4. Terug naar school

De vakantie is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Jij kunt je oude ritme weer oppikken en terug wat tijd voor jezelf inplannen.

5. Je eigen douche

Op vakantie is het toch altijd bang uitkijken naar de douche, vooral naar de straal. Thuis kun je ervan op aan dat je de shampoo gezwind uit je haren kunt spoelen, en dat het geen halfuur duurt om je lokken schuimvrij te krijgen (wat helaas met een slechte straal vaak het geval is).

6. Je eigen bed

Op weg naar huis kun je al niet stoppen met aan je eigen dekbed te denken, om van je hoofdkussen nog maar te zwijgen. Heerlijk toch je eigen bed mét frisse lakens!

7. De frituur op de hoek van de straat

Streekproducten uitproberen is een vast onderdeel van een geslaagde reis. Zo kun je je immers beter verdiepen in de lokale cultuur. Maar laten we eerlijk zijn: wie kijkt er na een week pizza of paella niet uit naar frietjes van de frituur?

8. Vakantieverhalen vertellen

Zo fijn om vrienden en familie weer te zien na jullie reis. Ze zijn natuurlijk enorm benieuwd naar jullie belevenissen en niets is leuker dan de vakantieherinneringen op die manier te herbeleven.

9. Fotoalbum samenstellen

Over herbeleven gesproken, tijd om alle foto’s te verzamelen en een album samen te stellen.

10. Goede wifiverbinding

Waarschijnlijk zijn de kinderen hier nog het meest blij mee. Thuis is de wifiverbinding stabiel en kan er weer volop genetflixt worden.

11. Niks fijner dan je eigen wc

Je hoeft niet meer met een wc-rol over de camping te lopen, en je weet tenminste zeker dat de bril proper is!

AdvertisementLees ook: Zó zorg je ervoor dat je vakantie met kinderen ook echt voelt als een vakantie

Reageer op artikel:
11 redenen waarom thuiskomen na vakantie ook fijn is
Sluiten