Jill
Jill Persoonlijk 1 mei 2018

Waarom je je tranen niet moet verbergen voor je kind

Je wilt een sterke ouder zijn, een voorbeeld waarnaar je kind opkijkt. En dus verstop je jezelf in de douche of op toilet als het je allemaal even te veel wordt. Toch zou je je tranen niet moeten verbergen voor je kind, zo zegt blogger Constance Hall.

Constance Hall

Constance Hall is een blogger met vier kinderen (de vijfde is onderweg). Dat daar al eens een traan bij komt kijken, is meer dan normaal.

Vroeger hield ze zich altijd sterk in het bijzijn van haar kinderen. Ze loog en zei dat alles goed was.

Maar op een gegeven moment kon ze het niet meer voor zichzelf houden. Wat was de reactie van haar kinderen? Die troosten haar met knuffels, kusjes en lieve woordjes.

Na die moeilijke periode waren haar kinderen veranderd. Ze spraken meer over hun gevoelens en werden empathischer tegenover de gevoelens van anderen.

Do you hide in the shower when you need to cry?Do you wipe your puffy face quickly and answer your kids with “no no…

Geplaatst door Constance Hall op woensdag 11 april 2018

Reactie van kinderen

Ze vertelden zelfs onlangs dat de juf in de klas ook in tranen was uitgebarsten. Sterker nog: dat sommige kinderen haar uitlachten. Maar niet de kinderen van Constance Hall. Want zij leerden al hoe je met rauwe emoties om kan en moet gaan.

Door de tranen van hun mama leerden ze hoe het leven echt in elkaar zit: ‘mensen worden gekwetst, sommige mensen kwetsen andere mensen, mama’s hebben ook een limiet en zelfs leerkrachten wenen af en toe’.

Toen Constance Hall een tijdje geleden een trieste documentaire aan het kijken was met haar kinderen, stonden de tranen bij haar dochter en haar in de ogen. Haar zoontje voelde zich niet ongemakkelijk. Integendeel: hij sloeg zijn armpjes rond mama én zus om troost te bieden.

Laat dus af en toe je tranen gewoon over je wangen rollen, zélfs als je kind erbij is. Want dat hoort bij het leven. Hoe vroeger ze met zo’n emoties leren omgaan, hoe empathischer ze worden.

Reageer op artikel:
Waarom je je tranen niet moet verbergen voor je kind
Sluiten