Floor
Floor Thuis 24 jan 2018

Waarom wij houden van de serie ‘Big little lies’

De HBO-serie Big little lies kreeg al veel lof toegezwaaid en wij doen er graag nog een schepje bovenop. Omdat de vrouwen in deze topreeks zo van het scherm spatten. En oké, sommige mannen ook.

Subtiel acteerwerk

Meryl Streep die gestalte gaf aan de kooklegende Julia Childs in de film ‘Julie & Julia’? Dat was zo over the top dat we nu nóg koude rillingen krijgen wanneer we aan dat schrille stemmetje denken dat Streep in die rol steevast opzette. (Verder houden we nog wel van je, hoor Meryl!) Neen, dan liever het ingetogen acteerwerk van de drie protagonisten in Big little lies. Nicole Kidman als de intelligente juriste die door haar man fysiek mishandeld wordt, Laura Dern als de bitchy carrièrevrouw wiens dochter gepest wordt op school en vooral Reese Witherspoon die het Elle Woods-juk van zich afschudt door opnieuw een verwend nest neer te zetten, maar dan wel een verwend nest met een pantoffelheld van een man en een rebelse puberdochter. Een meer gelaagde rol dus.

Big little lies

Alexander Skarsgård

Wij vonden hem al heel sterk als Eric Northman in True blood, maar in Big little lies laat de Zweedse acteur zien dat hij nog veel meer in zijn mars heeft. Hij vindt een raak evenwicht tussen agressie en passie in de vele pakkende scènes met zijn televisie-echtgenote Nicole Kidman. Een acteur met Europese roots, een afgetraind lijf en een mysterieuze oogopslag die het helemaal aan het maken is in Hollywood? We hebben een tweede Matthias Schoenaerts, dames.

Big little lies

Bosslady Reese Witherspoon

Reese Witherspoon speelt niet alleen een van de hoofdrollen in de serie, ze produceerde ze ook. Daarnaast wierp ze zich op als boegbeeld van de nieuwe feministische golf en liet ze haar stem ook meermaals horen in de #MeToo-discussie. Witherspoon pleit onder meer voor gelijkwaardige lonen voor actrices, die al te vaak minder betaald worden dan hun mannelijke vakgenoten. Kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

De soundtrack

Een van de kinderen in de reeks is onlosmakelijk verbonden met haar iPod. En wat komen daar mooie dingen uit! Om je een idee te geven: de begingeneriek van de serie is een song van Michael Kiwanuka die de toon zet voor de rest van de soundtrackVan Leon Bridges over Agnes Obel tot The Temptations (waarschuwing: je zult nooit nog naar ‘Papa was a rolling stone’ kunnen luisteren zonder aan deze serie te denken): het is van de Tarantino-films geleden dat een soundtrack nog zo soulvol klonk.

Reageer op artikel:
Waarom wij houden van de serie ‘Big little lies’
Sluiten