Jill
Jill Thuis 1 jul 2019

Wat als je geen opvang vindt in de vakantie? Dan bundel je krachten!

Negen weken. Zo lang duurt die lange zomervakantie. En jij kunt uiteraard niet negen weken lang verlof nemen om je kinderen te entertainen. Maar wat als je geen opvang vindt in de vakantie?

Beurtrolsysteem

De oplossing is nochtans simpel: zoek lotgenoten die ook geen opvang vinden. Samen met hen kun je een beurtrolsysteem invoeren zodat jullie ieder om beurten de kinderen opvangen.

Het voordeel hieraan is dat je die kleine groep kindjes in een vertrouwde omgeving opvangt, vaak met kinderen die ze al kennen. Spreek je af met vier andere mama’s? Dan krijg je 4 dagen in ruil voor 1 dag oppassen. Mooie deal, toch?

Ik doe mee!

Hoe kun je dat nu zelf organiseren? Op haar blog kun je lezen hoe mama Kim het aanpakte of je kunt terecht bij de officiële website cokido.

Het belangrijkste is om je te informeren, voldoende ouders te zoeken die willen meedoen, een plaats zoeken waar jullie terecht kunnen (inclusief infrastructuur voor kleine gasten) en vooraf alles duidelijk in kaart te brengen, zowel praktisch als logistiek. Nog enkele leuke spelletjes voor buiten en voor binnen opzoeken en jullie kunnen van start gaan.

Veel succes!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Wat als je geen opvang vindt in de vakantie? Dan bundel je krachten!
Sluiten