Paulien
Paulien Thuis 26 nov 2018

Wat als … je puppy naar de gevangenis moest?

Puppy’s doen zelfs de meest beheerste mensen smelten. Je moet geen hondenmens zijn om een langgerekte ‘ooh’ te slaken bij het zien van zo’n fluffy minihondje. Je kan je dus waarschijnlijk niet inbeelden wat een mens bezielt om zo’n schattige puppy naar de gevangenis te sturen.

Bungle op ontdekkingstocht

Dit is Bungle. Hij is een chowchow-puppy van amper vier maanden oud. Zijn baasjes hadden niet in de gaten dat hij achter hen door de elektrische poort was geglipt. De hond was nog nooit buiten zijn eigen, veilige domein geweest en schrok flink van al die beweging op straat. Dus besloot hij zich te verstoppen onder een vrachtwagen.

View this post on Instagram

? BUNGLE IS BACK ? I am so proud to be part of a wonderful chow community who I genuinely believe had an impact on the release of this little guy! The social media wave was just amazing and aside from that, genuine concern for bungle. ??❤️ I know the police have a job to do and I hope it has just been a misunderstanding and not something that happens all the time to innocent families and puppies. ❤️❤️ He’s back where he belongs now and I hope the experience hasn’t effected his confidence or development ?? big hugs and kisses to his family and purple licks to the little bear! ?❤️? #bungle #bunglethechow #freebungle #bungleshome #happythanksgivng #grateful #thankful #happy #chowchow #chowchowpuppy

A post shared by Fidget & Elmo ❤️???? (@fidgetandelmo) on

De politie vond hem daar terug en wanneer ze hem vastgrepen beet de hond in de hand van een van de agenten. Dat is bij wet verboden in Engeland en wordt bestraft met 9 maanden gevangenisstraf voor de hond en een boete voor de baasjes.

#FreeBungle

Toen bekend werd bij het grote publiek dat Bungle niet meer naar zijn baasjes mocht en dat zijn baasjes zelfs de arme pup niet mochten bezoeken, ontstond er grote verontwaardiging. Mensen organiseerde een petitie, deelden foto’s met de hashtag #FreeBungle en zelfs grote magazines sprongen mee op de kar.

View this post on Instagram

FREE BUNGLE!!! Disgusting that this little guy is being punished for being scared. WE ARE ALL BEHIND YOU BUNGLE . . . . *UPDATE* Bungle is home with his owners ?? #freebungle #Konathechowchow #chowchowofig #chowchowstagram #chowchow #chowchowlife #Glasgow

A post shared by K O N A ? (@kona_the_chowchow) on

De baasjes van Bungle huurden een advocaat in en ook andere honden lieten hun verontwaardiging merken.

View this post on Instagram

“Uh oh, a fur brother’s in trouble!” #freebungle #chowchow #dogsofinstagram

A post shared by Michelle Stockley (@midlandsmom) on

Gelukkig zagen de politieagenten snel in dat de hond gewoon bang was. Bovendien had de hap geen blijvende schade nagelaten. Bungle mocht terug naar zijn baasjes, hoewel het politiecorps benadrukt dat de vrijlating hun beslissing is en dat het niets te maken had met de invloed van de media. Maar zou het ook niets te maken kunnen hebben met de hoge schattigheidsfactor van Bungle?

In dit filmpje van Bungle en zijn broertje Mister Chow kan je zien hoe moordzuchtig hij precies is. Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd.

Lees ook: Wat als … je dénkt drugs te vinden in de kamer van je dochter?

Reageer op artikel:
Wat als … je puppy naar de gevangenis moest?
Sluiten