Jill
Jill Kids 18 sep 2018

Wat als … kinderen zelf de huisregels opstellen?

Geen smartphones aan tafel en geen schoenen in de living. Neergeschreven of niet: ieder huishouden heeft haar regels. Maar wat als de kinderen zélf de huisregels zouden opstellen?

Mama en papa overtuigen

Als puber wil je privacy. De puber in je (ja, die is er nog steeds) roept nu luidkeels: ja! Maar de verantwoordelijke ouder schreeuwt: ja, máár mijn kind is daar nog niet klaar voor. Dat overkwam ook de kinderen van @decluit op Twitter.

Daarom vatten ze de koe bij de hoorns: ze sloegen de handen in elkaar met hun beste vrienden (‘ook broer en zus’, aldus de tweet) en stelden een presentatie op om hun ouders te overtuigen dat ze perfect een weekend alleen kunnen blijven (lees: dat hun ouders een weekend moesten opzouten). Het resultaat is een pareltje.

huisregels

Dat de kinderen des huizes wéten dat ze op half 11 ‘s avonds in bed moeten liggen, dat je als laatste de deur op slot moet doen en dat huiswerk gemaakt moet worden, is wel duidelijk. Maar of hun ouders ook geloven dat ze dat effectief zullen dóén zodra ze op weekend zijn is een andere vraag. Bonuspunten voor de lay-out, dat wel.

Lees ook: 10 grappige en herkenbare tweets over pubers

Reageer op artikel:
Wat als … kinderen zelf de huisregels opstellen?
Sluiten