Wat eten we vandaag? Deze dobbelstenen geven het antwoord

Culinair

Elke avond keert een vraag terug: ‘Wat eten we vandaag?’ Met een paar ‘Foodie Dice’-dobbelstenen is die vraag zo opgelost.

Wat eten we vandaag?

Of je het dagelijkse groentje-vleesje-patatje nu beu bent of gewoon geen inspiratie hebt: de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ valt in ieder gezin wel enkele keren per week. Dan antwoordt iemand en zucht de ander omdat die geen zin heeft in datgene wat die eerste voorstelt.

Dat was ook het geval bij Liz & Sarah Downey. Zij kwamen met een simpele oplossing: de ‘Foodie Dice’-dobbelstenen.

Foodie Dice

Het concept is als volgt: je hebt een set dobbelstenen waarbij op de ene bijvoorbeeld verschillende soorten vlees staan, op een andere een bakwijze (gril, bakken, …), dan weer een met kruiden, … Gooi ze allemaal op tafel en je weet precies wat je die avond moet (lees: mag) maken. Geen zin in? Dan gooi je gewoon nog een keer.

De dames achter Foodie Dice begonnen hun campagne op kickstarter en die was zo succesvol dat ze nu een bedrijfje uit de grond hebben gestampt. Daar kun je sets dobbelstenen per seizoen, per keuken en per menugang kopen.

Verschillende sets

Zo heb je zelfs een set gespecialiseerd in Aziatische bowls, salades, desserts en paleo-maaltijden. Of gooi jij de ultieme dobbelsteen de lucht in die bepaalt welk type voedsel je gaat afhalen? Er zijn zelfs twee sets voor de cocktailliefhebber onder ons.

Hoe gebruik je ze?

Dat leggen Liz en Sarah het best zelf uit.

View this post on Instagram

Learn to play with your food!

A post shared by Foodie Dice (@foodiedice) on

Foodie in de familie? Dan is deze set het ultieme cadeau. Je vindt alles sets op de website van Foodie Dice, hoewel er ook heel wat sets op Amazon te vinden zijn. Dat bespaart je alweer een nieuw account op een website waar je waarschijnlijk maar een of twee keer iets koopt.