Floor
Floor Uit 10 feb 2018

Wat je moet weten over acteur David Harbour

De man die centraal staat in de bejubelde reclamespot voor wasmiddel Tide (die afgelopen weekend te zien was tijdens de Super Bowl) heet David Harbour, en je kent hem misschien wel als politieman Jim Hopper uit ‘Stranger things’. Een acteur naar ons hart, die David. En wel hierom.

David Harbour ontfermde zich over de ‘Stranger things’-kinderen

De cast van ‘Stranger things’ telt heel wat kindacteurs. David Harbour, die zelf geen kinderen heeft, ontpopte zich naar eigen zeggen tot hun surrogaatvader op de set. Aan onderstaande Instagrampost te zien, hadden de kids het inderdaad naar hun zin met ‘papa’ David.

I love this cast! @finnwolfhardofficial @dkharbour @therealcalebmclaughlin @milliebobbybrown @noahschnapp @gatenm123 @sadiesink_

Een bericht gedeeld door not a demogorgon (@demogormike) op

Hij is geen mooie jonge Hollywood-adonis

… maar beschikt wél over tonnen charisma, en daar houden wij van. Bovendien timmerde David Harbour jarenlang aan de weg naar de top. Het was pas na tal van bijrollen in films en series (de rol van reporter Elliot in ‘The newsroom’, bijvoorbeeld) dat hij deze hoofdrol te pakken kreeg. Naar het schijnt stond hij op het punt om Hollywoord vaarwel te zeggen. Tot de schrijvers van ‘Stranger things’ hem dus voor deze rol vroegen. Goed dat je gebleven bent, David.

Hij speecht met hart en ziel

Toen hij in naam van de volledige cast van ‘Stranger things’ de Screen Actors Guild Award in ontvangst nam, gaf David Harbour een acceptance speech die viraal ging. Winona Ryder stond ernaast en reageerde, euhm, lichtjes verbaasd en enthousiast tegelijk. En Harbour, die leek niet te stoppen. Al zeker niet toen hij gaandeweg merkte dat hij het publiek op zijn hand kreeg.

Hij drinkt cola en eet Snickers

Binnenkort speelt David Harbour de hoofdrol in de remake van de filmklassieker ‘Hellboy’. Over zijn voorbereiding op die film doen indrukwekkende verhalen de ronde. Op de vraag hoe zwaar zijn trainings- en voedingsschema’s zijn, antwoordde hij aan het mannenblad GQ: “Dat is allemaal zwaar overdreven. Op een normale draaidag sta ik om vier uur op en werk ik de hele dag. Dat doe ik niet op een dieet van gegrilde kip en broccoli. Ik moet cola drinken en Snickers eten om de dag door te komen.” Zoals elke normale mens dus.

Reageer op artikel:
Wat je moet weten over acteur David Harbour
Sluiten