Jill
Jill Body & beauty 25 apr 2019

Wat kun je zelf doen bij waterpokken?

Die gevreesde rode bultjes komen er vroeg of laat wel. Liever vroeg dan laat trouwens, want als kind heb je er veel minder last van. Naar de dokter gaan is altijd een goed idee in dit geval, maar wat kun je zelf doen bij waterpokken?

IJs is je beste vriend

In de eerste plaats jeuken die bultjes uiteraard enorm. Als je kind in de mond last heeft van pijnlijke letsels kan ijs heel wat narigheid onderdrukken.

Jeukwerende middeltjes

Hoe erg die jeuk ook wordt, je smeert beter niet zomaar een jeukwerend middel op die bultjes. Het goede nieuws hier is: de jeuk is onschuldig. Het slechte nieuws is: jeuk is jeuk en er bestaan nu eenmaal geen doeltreffende en veilige manieren om die jeuk tegen te gaan.

Waterpokken

Handschoenen

Zoals je vroeger de handjes van je baby in sokjes stak zodat je oogappel zijn eigen tere huid niet zou openkrabben, moet je ook nu proberen te voorkomen dat je kind de blaasjes openkrabt. Knip de nagels kort, hou de vingers proper en laat je kind eventueel katoenen handschoenen dragen (die je bovendien regelmatig wast).

Waarom krabben zo schadelijk is? Je kind kan er littekens aan overhouden en de blaasjes kunnen gaan ontsteken. Om dat laatste te voorkomen kun je de intacte blaasjes met een 60 % alcoholoplossing ontsmetten zodat de bultjes sneller indrogen.

Koorts

Als je kind koorts krijgt kun je eventueel een middel op basis van paracetamol toedienen, maar alleen een middel dat geschikt is voor de leeftijd van jouw kind.

Lees ook: Waterpokken: alles wat je moet weten in 18 feiten en fabels

Bron: cm

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Wat kun je zelf doen bij waterpokken?
Sluiten