Jill
Jill Persoonlijk 7 mei 2018

Wat mama écht wil voor moederdag

Iedere mama heeft al weleens een bon voor de schoenenwinkel, een prachtige tekening van haar kind of een mooie bos bloemen gekregen voor moederdag. Daar was je uiteraard heel blij mee, maar toch is dat niet wat mama’s écht willen voor moederdag.

1. Geluidswerende hoofdtelefoon

Een hoofdtelefoon die mama kan opzetten wanneer ze op de trein naar haar werk al druk op haar pc zit te typen, wanneer het lawaai op haar werk zelf haar te veel wordt en vooral om thuis de eeuwige stroom aan ‘mama’ even te dimmen.

2. Een hele dag ‘papa’ roepen op moederdag

Een mooie ketting ligt waarschijnlijk nét buiten het budget van een kind. Maar dat je cadeau niet duur is, maakt mama niets uit. Ze zou al héél blij zijn mocht(en) haar kind(eren) een hele dag om papa vragen in plaats van om mama.

Stel je de oase van rust voor!

3. Badschuim voor mama alleen

Badtijd is niet voor ieder kind even leuk. Gelukkig is er nog dat goddelijk witte schuim waardoor je je in de Provence waant. Mama wil dat ook graag eens ervaren, dus koop haar een volle fles badschuim. Eentje die ze met niemand moet delen.

En doe haar ook een uurtje cadeau om daar in alle rust van te genieten.

4. Slaap

Simpel. Een mama is nu eenmaal chronisch moe. Haar wat rust gunnen is dan ook een perfect cadeau om op moederdag te schenken.

Tip voor kinderen: laat haar ‘s ochtends lekker lang in bed liggen zonder haar te storen. Dat betekent dus later dan 11u00. Hoewel 9u30 ook al een hele overwinning zou zijn.

Tip voor papa: sleep jezelf een hele nacht uit bed als de kind weer om een glas water vraagt of ruzie heeft met het monster onder zijn bed. Een ononderbroken nacht klinkt hemels in de oren van eender welke mama.

5. Opgeruimd huis

Een keukenblad zonder kruimels, een badkamer die naar schoonmaakmiddel ruikt en een zetel met netjes geschikte kussens en een mooi opgevouwen dekentje over de leuning. Meer moet dat écht niet zijn.

6. Sokken ín de wasmand

Voor een keer de sokken ín de wasmand in plaats van er rond. De droom? Sokken die ín de wasmand liggen én niet binnenstebuiten zitten.

7. Wijntap

Als dat te veel kost, is mama ook al best blij met een fles wijn. Een goeie liefst, dat wel.

Reageer op artikel:
Wat mama écht wil voor moederdag
Sluiten