Jill
Jill Uit 13 aug 2019

Wat te doen met kinderen op 15 augustus 2019?

Op 15 augustus vieren we in België Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Voor veel belgen betekent dat in de eerste plaats een dagje vrijaf van je werk. Weet je niet wat te doen met kinderen op 15 augustus? Wij zochten – en vonden – 5 expo’s binnen zodat je ook al meteen geen last hebt van het wisselvallige weer.

Expo Fort Winokio in Oostende

Wist je dat kapitein Winokio een buitenverblijf heeft in Oostende? De populairste kapitein van het land organiseert er deze zomer zijn eerste doe-expo. Zoals altijd verwent hij niet alleen de jongste bezoekers, maar maakt hij de tentoonstelling ook voor (groot)ouders boeiend.

View this post on Instagram

GROOT NIEUWS! De hele zomer lang kan je de expo Fort Winokio in Oostende bezoeken! De expo volgt Kleine Kapitein terwijl die op zoek gaat naar de geheime notenmix. Tijdens zijn tocht ontmoet hij de muziekmatrozen. De combinatie van levensgrote platen, een muzikaal luisterverhaal en leuke opdrachten maken van deze expo een spannende ontdekkingstocht, zowel binnen als buiten. Tot gauw, in Fort Winokio! 🤩🤩🤩🤩 #kapiteinwinokio #fortwinokio #oostende #fortnapoleon

A post shared by Kapitein Winokio (@kapiteinwinokio) on

Waar? Vuurtorenweg in Oostende
Wanneer? Van 29 juni 2019 tot 31 augustus 2019
Prijs? €7,00
Meer informatie: Toerisme Oostende

Teddy & Beer in Brussel

Is jouw kind gek op de natuur en dieren? Dan kan het samen met zijn of haar knuffel(beer) alles ontdekken over beren. Zijn ze bedreigd? Waar leven ze? En hoe leven ze daar? Tijdens tentoonstelling leren jullie alles over de evolutie van de beer dankzij opgezette exemplaren, fossielen, 3D-reconstructies, video’s, interactieve opstellingen, …

Er is een speciaal kinderparcours voorzien voor kinderen vanaf 4 jaar waar ze dit alles met hun knuffel(beer) mogen ontdekken.

Waar? Museum voor Natuurwetenschappen, Vautierstraat 29 in Brussel
Wanneer? Nog tot 1 september 2019
Prijs? Kinderen €7,00 – basistarief €9,5
Meer informatie: Natural Science

Mummies, Secrets of Ancient Egypt in Brugge

In Brugge vind je nog tot 3 november een expo over de opmerkelijke rituelen van de oude Egyptenaren rond de dood en het hiernamaals. Denk: een heleboel archeologische objecten en echte mummies uit het oude Egypte. Bovendien is er een speurtocht voor kinderen met personage Dummie de Mummie om alle informatie hapklaar te maken voor je kleine archeoloogje.

Waar? Xpo Center Bruges, Mariastraat 38 in Brugge
Wanneer? Nog tot 3 november 2019
Prijs? Kinderen tem 5 jaar gratis – kinderen tem 18 jaar €12,00 – basistarief €14,00
Meer informatie en reservatie (!): Xpo Center Bruges

Muziektentoonstelling PLAY! in Mechelen

Deze zomer vult Technopolis zich met daverende beats en groovy klanken. Zet je koptelefoon op, het geluid aan en haal je beste dansmoves boven op een echt discotapijt. Of kruip jij achter de dj-tafel om te scratchen als een échte pro?

Waar? Technopolis, Technologielaan 1 in Mechelen
Wanneer? Nog tot 1 november 2019
Prijs? Kinderen jonger dan 4 jaar gratis – kinderen tussen 4 en 11 jaar €13,50 – basistarief €17,00
Meer informatie: Technopolis

De wereld van Bruegel in Genk

Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de OUde overleed. Om hem te herdenken onthult creëerde Bokrijk een heuse Bruegelexpo. Waan je midden in een schilderij van deze Vlaamse Meester en ontdek hoe actueel zijn werk nu nog steeds is.

Waar? Bokrijk, Bokrijklaan 1 in Genk
Wanneer? Nog tot 20 oktober 2019
Prijs? Kinderen tussen 3 en 12 jaar €2,00 – basistarief €12,50
Meer informatie: Bokrijk

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Wat te doen met kinderen op 15 augustus 2019?
Sluiten