Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Kids 21 jul 2019

Spetter spitter spater – 5 verkoelende waterspelletjes

De zomer is nog niet ten einde en op sommige dagen is het zo warm dat enkel water je nog verkoeling brengt. Deze 5 waterspelletjes voor in het water zorgen ook nog eens voor veel waterpret.

5 verkoelende waterspelletjes

1. Flessenvoetbal

Vul elk een fles met water en zet deze voor je neer. Probeer met een bal de flessen van je tegenstander omver te shotten. Als jouw fles valt, zet ‘m dan zo snel mogelijk weer recht zodat er zo min mogelijk water uitstroomt. Wie als eerste zijn fles helemaal leeg heeft, is verloren.

2. Water schenken

Geef elk kind een beker en zet iedereen in een rij. Alleen het voorste kind heeft zijn beker gevuld met water. Probeer nu om beurten het water in het bekertje van degene achter je te gieten zonder te morsen. Wie als eerste morst is af.

3. Waterballon-volley

Maak twee teams van elk twee personen. Elk persoon houdt de punten van een badhanddoek vast. Leg een volle waterballon op een doek en gooi de ballon naar het andere team, dat de ballon probeert te vangen met de handdoek zonder dat hij knapt.

4. Tikkertje met een spons

Vul een emmer met water en leg er een spons in. De tikker probeert de anderen te raken met de natte spons. Als het erg warm is, laat iedereen zich zeker en vast graag tikken!

5. Spuit de bekers om

Zet een rij plastic bekers op de tuintafel en laat je kind ze er met de tuinslang afspuiten. Wie de meeste bekertjes van de tafel heeft gespoten in (bijvoorbeeld) 10 seconden is de winnaar en mag de rest lekker natspuiten met de tuinslang!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Spetter spitter spater – 5 verkoelende waterspelletjes
Sluiten