Jill
Jill Body & beauty 12 aug 2019

Wenkbrauwen epileren? Zo krijg je de perfecte wenkbrauwen

Je wenkbrauwen kunnen je ogen op zowel een positieve als een negatieve manier benadrukken. Niemand wordt geboren met de perfecte wenkbrauwen (en als dat wel zo is vertrouwen we hen niet), dus moet je de natuur soms een handje helpen. Hier zijn 5 tips als je zelf wenkbrauwen wil epileren.

Wenkbrauwen epileren

1. Een vorm die bij je past

Heel leuk dat jij exact de wenkbrauwen van Cara Delevingne wil, maar die passen misschien helemaal niet bij je. Hoe een wenkbrauw staat hangt vaak af van je gezichtsvorm. Doe dus goed onderzoek voor je de pincet erbij pakt. Zoek verschillende wenkbrauwvormen op, kijk hoe je eigen wenkbrauwen van nature groeien en maak op basis daarvan een keuze.

2. Weet waar je moet beginnen en stoppen

Begin nooit lukraak te epileren want dan eindig je gegarandeerd met twee komma’s boven je ogen. In het algemeen kun je volgende regels aanhouden:

  1. Houd een pen naast je neus en volg die lijn naar boven. Dat is de plek waar je wenkbrauw hoort te beginnen.
  2. Houd een pen van je neusvleugel over je iris. Waar je pen nu je wenkbrauw kruist, zou het hoogste punt van je wenkbrauw moeten liggen.
  3. Houd een pen van je neusvleugel over je buitenste ooghoek. Waar je pen nu je wenkbrauw kruist zou je wenkbrauw moeten stoppen.

3. Knip je wenkbrauwen

Je kunt je wenkbrauwen nog zo mooi en precies epileren, als ze twee centimeter lang zijn zul je niet veel van die mooie vorm zien.

Zorg er dus voor dat je altijd de haartjes omhoog en omlaag (dit verschilt per stukje van je wenkbrauw) kamt en trimt. Dit doe je niet met je keukenschaar, maar met een mini schaartje dat daarvoor bedoelt is – al geven wij toe dat wij soms een nagelschaartje gebruiken. Je zult zien dat je wenkbrauwen er meteen een stuk verzorgder uitzien.

4. Professional

Toch niet zo zeker over alles? Ga dan op z’n minst de eerste keer naar een professional. Die weet precies welke wenkbrauwvorm bij jou past en hoe een wenkbrauw natuurlijk overkomt. Daarna kun je het zelf bijhouden. Begint de vorm toch weer echt weg te gaan? Dan kun je weer eens langs een professional gaan.

5. Blijf er voorlopig vanaf

Last but not least, blijf nu minimaal vier weken van je wenkbrauwen af. Zeker wanneer je graag vollere brows wil, is dit een belangrijke tip. Het is immers verleidelijk om na twee weken “alleen dat ene haartje” eruit te trekken. Voordat je het weet ben je een half uur verder en zijn je wenkbrauwen een stuk dunner. Geduld is een schone zaak.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Wenkbrauwen epileren? Zo krijg je de perfecte wenkbrauwen
Sluiten