Laat je verwennen met wentelteefjes met pecannoten uit de oven

Culinair

Deze wentelteefjes hebben alle smaken van een pecannotentaart. Een heerlijk ontbijt dat je lief of je kids voor jou kunnen maken op moederdag, bijvoorbeeld. 

Let op: deze wentelteefjes moeten minstens zes uur marineren in het roommengsel. Het best leg je ze een avond op voorhand in het mengsel en zet je de schaal afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen nog maar de karamel te maken en alles in de oven te steken.

Dit heb je nodig

Voor de wentelteefjes:

  • Een klein stevig witbrood
  • 6 eieren
  • 3 eidooiers
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 180 ml volle melk
  • 180 ml room

Voor de karamel met pecannoten:

  • 100 gram pecannoten, gehakt
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 85 gram boter
  • 100 gram golden-syrup
  • 100 gram maple-syrup

Zo doe je dat

  1. Snijd het witbrood in dikke plakken.
  2. Meng de eieren, eidooiers, melk, room en vanille-extract in een grote kom met een garde. De eieren moeten goed losgeklopt zijn.
  3. Rangschik de plakken brood naast elkaar in de ovenschaal. Giet het roommengsel erover en zorg dat het brood goed onderstaat. Dek af met plasticfolie en zet zes uur tot een nacht in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Maak nu de karamel. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is. Roer de suiker, maple-syrup, golden-syrup en de gehakte pecannoten erdoor. Zet apart.
  6. Haal ondertussen de ongebakken wentelteefjes uit de ovenschaal. Doe dit voorzichtig: ze zullen heel zacht zijn!
  7. Was de ovenschaal af (tenzij je nog een exemplaar hebt natuurlijk) en zorg dat ‘ie goed droog is. Verdeel de karamel over de bodem en leg de wentelteefjes hier voorzichtig op, zodat ze allemaal met één kant in de karamel liggen.
  8. Zet de schaal ongeveer 35 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Draai de wentelteefjes daarna voorzichtig om en leg ze met de kant met de karamel naar boven op een bord.
  9. Je kunt ze maximaal drie dagen bewaren in de koelkast.

Lees ook: 

Zondag pamperdag: wentelteefjes met Nutella en aardbeien

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!