Jill
Jill Body & beauty 10 aug 2018

It’s a wrap! De wikkeljurk is terug van weggeweest en wij zijn blij

Vijftien jaar geleden liep iedereen er mee rond, vervolgens wilde je er niet in gezien worden al betaalden ze je ervoor. Nu is de wikkeljurk weer helemaal in en wij hopen dat ze nooit meer weggaat. 

Subtiel of met bombastische ruffles, vrolijk wapperend of strak ingesnoerd, met een uitbundige print of toch maar effen: wikkeljurken zijn er in alle soorten en maten. En het leuke is dat ze letterlijk iedereen staan: zelfs de meest zelfkritische vrouw zal zich op en top vrouw voelen in zo’n wrap dress. 

I’m a winter girl at heart, give me snow days and autumn/winter fashion over this heat any day ??‍♀️ I hope I’m not the only one feeling like summer’s equivalent of the grinch at Christmas @liketoknow.it #liketkit http://liketk.it/2wIh5

A post shared by Patricia | peexo.co.uk (@peexo) on

Toegegeven, de kans bestaat dat je mensen net iets te veel inkijk in dat prachtige decolleté van je geeft wanneer je de knuffel van je kind van de grond raapt, maar heb je daar niet een veiligheidsspeld voor? Juist.

Bovendien is het juist handig dat alles bovenaan wat losser zit wanneer je borstvoeding geeft. Een perfecte outfit voor kersverse mama’s dus.

Overigens is niet elke wikkeljurk zo ingewikkeld: sommigen zitten al vast genaaid. Zo hoef jij niet meer te vechten met al die ingewikkelde lintjes en touwtjes en zie je er toch geweldig uit!

Hooray! Almost vacation! ☀️ @loavies #girlsgoneloavies #maastricht

A post shared by Simone (@anewjacket) on

Wikkeljurk uit België

Wist je trouwens dat de wikkeljurk van oorsprong Belgisch is? De Belgisch-Amerikaanse mode-ontwerpster Diane Von Furstenberg hulde haar modellen in 1974 voor het eerst in het kledingstuk. Diane maakt de jurken nog steeds in allerlei kleuren en uitvoeringen, maar helaas zijn die zelfs tijdens de solden nogal prijzig. Maar geen nood: ook bij iets beter betaalbare ketens vind je wikkeljurken terug.

Lees ook: Modetrends waaraan je als kersverse mama makkelijk kunt meedoen

Reageer op artikel:
It’s a wrap! De wikkeljurk is terug van weggeweest en wij zijn blij
Sluiten