Jill
Jill Thuis 21 jul 2019

YouTube-gids: waarom je kind wel (óf beter niet) naar Enzo Knol kijkt

Waar kijken je kinderen naar op het internet? En zijn de video’s van die ene vlogger geschikt voor hun leeftijd? Wij zoeken het voor je uit en geven je een korte samenvatting in onze YouTube-Gids. Deze week zoomen we in op de video’s van de Nederlander Enzo Knol die ook in België mateloos populair is.

Wie is Enzo Knol?

De 26-jarige vlogger begon in 2013 met video’s maken en werd populair door een filmpje waarin hij met een stunt op de fiets zijn arm brak. Hij uploadt dagelijks een nieuwe video over zijn eigen leven waarin doodgewone, grappige of bizarre dingen gebeuren. Enzo is erg geliefd onder zijn fans, heeft meer dan 2 miljoen abonnees op YouTube, een boek genaamd ‘Knolpower!’, een wassen beeld bij Madame Tussauds in Amsterdam en meerdere VEED Awards (prijzen voor Nederlandse YouTubers) op zijn naam staan.

Wat gebeurt er in de video’s

De video’s van Enzo Knol draaien vooral om humor, pranks uithalen met vrienden, bizarre stunts doen, doodnormale momenten uit zijn leven en gamen. Enzo is eigenlijk een soort grote broer die stoere dingen doet en heel veel plezier maakt met zijn vrienden. Zo nam hij onlangs zijn oma mee voor een ritje in zijn splinternieuwe Porsche, reed hij op een hoverkart door de McDrive, ging hij magneetvissen in de Utrechtse grachten en snowboarden achter een auto.

Pluspunten

  • Enzo’s video’s bestaan vooral uit dingen waar kinderen heel hard om kunnen lachen.
  • Hij brengt in de video’s veel tijd door met zijn vrienden en is een echte familieman.
  • Enzo snijdt serieuze onderwerpen aan en vertelt openhartig over zijn gescheiden ouders, moeilijke jeugd en de break-up met zijn ex-vriendin.

Minpunten

  • Enzo gebruikt geregeld scheldwoorden als ‘fuck’, ‘kut’ en ‘klote’.
  • Er worden stunts uitgevoerd die kleine kinderen beter niet na kunnen doen.
  • Enzo verdient veel geld met zijn vlogs en houdt er een luxueuze levensstijl op na die misschien geen realistisch beeld geeft van hoe een gemiddelde carrière eruit ziet.

Onze conclusie

Afgezien van wat gevaarlijke toeren gebeuren er vooral grappige dingen in de video’s van Enzo Knol. Wij denken dat kinderen vanaf een jaar of tien prima naar deze video’s kunnen kijken. Scheldwoorden horen ze vanaf een bepaalde leeftijd overal en zolang je kind thuis het goede voorbeeld krijgt, kan een video van Enzo Knol op zijn tijd volgens ons geen kwaad. Maar geregeld meekijken en praten over wat er allemaal in de video’s gebeurt kan natuurlijk nooit kwaad.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
YouTube-gids: waarom je kind wel (óf beter niet) naar Enzo Knol kijkt
Sluiten