Jill
Jill Kids 28 jul 2019

YouTube-Gids: waarom je kinderen wel (of juist niet) naar Kastiop kijken

Waar kijken je kinderen naar op het internet? En zijn de video’s van die ene vlogger geschikt voor hun leeftijd? Wij zoeken het voor je uit en geven je een korte samenvatting in onze YouTube-Gids. Deze week zoomen we in op de video’s van Kastiop.

Wie is Kastiop?

Kastiop is het pseudoniem van Hasselaar Kacper Przybylski (20). De YouTuber met Poolse roots is al actief sinds 2012 en heeft sindsdien een volging van ruim 265.000 abonnees op YouTube opgebouwd. Hij post dagelijks filmpjes, hoewel dat tijdens de zomer iets minder nauw steekt. Maar, zoals hij zelf uitlegt, is dat omdat je in de zomer buiten moet genieten en jezelf niet moet opsluiten om video’s te maken.

Wat gebeurt er in de video’s van Kastiop?

Kastiop werd vooral bekend door gaming video’s waarin hij commentaar geeft op wat er gebeurt, maar ook verhalen vertelt over zijn leven. Het gaat dan vooral over games zoals ‘Call of Duty’, ‘Grand Theft Auto’, ‘Fortnite’ en allerhande andere games. Daarnaast post hij geregeld video’s waarin hij pranks uithaalt of andere dingen doet, zoals de vragen van kijkers beantwoorden of een evenement voor YouTubers bezoekt.

Pluspunten

  • Kastiop is heel consequent in zijn uploads en steeds enthousiast. Daarom is hij een leuke pauze in de dag van je kind.
  • Dankzij de verhalen die hij vertelt draaien zijn video’s niet alles altijd om de games, maar krijgt je kind het gevoel dat hij
  • Kastiop relativeert de verheven YouTubestatus regelmatig. Zo wijst hij er vaak op dat je op YouTube alleen de positieve kant van zijn leven ziet. Het is belangrijk dat kinderen dat beseffen.

Minpunten

  • Kastiop gebruikt regelmatig vloekwoorden.
  • Soms bloederige games, zoals ‘Mortal Combat’ wat voor echt jonge kinderen niet aan te raden is.
  • Kastiop maakt relatief veel gesponsorde content.

Conclusie

Kastiop gebruikt wel vloekwoorden, maar zijn vocabulaire loopt er niet van over. Echt jonge kinderen kijken daarom beter nog niet naar Kastiop, maar vanaf een jaar of 10 komt je kind sowieso wel ergens zo’n woorden tegen. De verhalen die hij tijdens zijn games vertelt maken dat je kind het gevoel krijgt dat hij of zij hem echt kent en dankzij zijn consequentie bij het uploaden, wordt hij een trouwe vriend. Zolang je af en toe met je kind meekijkt en praat over wat er gebeurt in de (meer bloederige) video’s kan af en toe een video van Kastiop geen kwaad.

Ook interessant:

YouTube-Gids: waarom je kind wel (of niet) naar MeisjeDjamila kijkt

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
YouTube-Gids: waarom je kinderen wel (of juist niet) naar Kastiop kijken
Sluiten