Jill
Jill Kids 8 feb 2019

Voor alle kinderen op YouTube (en hun ouders) is er nu YouTube Kids

Geen enkel huishouden met kinderen ontsnapt eraan: YouTube. Speciaal daarom hebben de mensen achter de filmpjes-website YouTube Kids ontwikkeld dat vanaf vandaag ook in België gebruikt kan worden.

YouTube

Je kent de opzet van YouTube vast: het is een open platform waar eender wie filmpjes op kan plaatsen. Dat betekent veel creativiteit, maar ook video’s die minder geschikt zijn voor jonge kijkers.

De laatste jaren zette YouTube al in op een meer kindvriendelijke aanpak. Zo ontwikkelden ze een algoritme waarbij content geschikt voor de jongere kijkers makkelijker viraal gaan dan anderen.

kind bijziend

Ook de YouTubers zelf zijn gewaarschuwd: maak je gewelddadige video’s, video’s waarin gevloekt wordt of andere filmpjes die niet familie-vriendelijk zijn, dan is de kans groot dat je filmpje demonitized wordt. Kortweg betekent dat dat je als YouTuber geen advertenties meer in je filmpjes kunt tonen waardoor je dus nauwelijks inkomsten hebt.

YouTube Kids

Met een variant van de klassieke app krijg je als ouder meer controle over wat je kinderen te zien krijgen. YouTube Kids, zo heet het nieuwste lid van de YouTube-familie, toont alleen kindvriendelijke kanalen.

YouTube Kids

Daarnaast zijn er nog heel wat voordelen, zoals:

  • Je kunt een schermtijd instellen.
  • Je kunt zelf geschikte kanalen selecteren.
  • Je kunt de kijkgeschiedenis controleren.

Op die manier heeft je kind het gevoel dat hij of zij vrij kan bladeren tussen de vele filmpjes, terwijl jij toch inzicht krijgt in wat je kind nu precies te zien krijgt.

Je kunt de app downloaden op iOS of Android.

Lees ook: De best betaalde YouTuber van 2018 is een kind van 7

Reageer op artikel:
Voor alle kinderen op YouTube (en hun ouders) is er nu YouTube Kids
Sluiten