Jill
Jill Culinair 21 aug 2018

Maak zelf granola in de oven en je ontbijt een hele week lekker

Zelf granola maken is een goed idee. Makkelijk én heerlijk met yoghurt, vers fruit, een likje vruchtencompote of confituur.

Ideaal om in het weekend klaar te maken en in de week ‘s ochtends van te smullen, want in een afgesloten pot blijft de granola nog ongeveer twee weken goed.

Zelf granola maken in de oven

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram gemengde noten, in grove stukken gehakt
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels maple syrup
  • ½ koffielepel vanille extract
  • 2 eetlepels neutrale olie (bijvoorbeeld arachide- of zonnebloemolie)
  • 50 gram gedroogde dadels, in kleine stukjes
  • 20 gram rozijnen

Recept

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Neem alle ingrediënten behalve de dadels en de rozijnen. Meng die en spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Laat 30 minuten bakken in de oven.
  4. Haal de bakplaat uit de oven, meng de dadels en rozijnen erdoor en laat afkoelen.
Reageer op artikel:
Maak zelf granola in de oven en je ontbijt een hele week lekker
Sluiten