Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Thuis 4 dec 2018

Samen knutselen én bakken: zelf muffinvormpjes maken

Op een vrije woensdagnamiddag of een regenachtige zondagochtend is er niets leuker dan samen iets te bakken. Willen jullie muffins bakken, maar heb je geen muffinvormpjes in huis? Geen nood, dan maak je ze gewoon zelf.

Wat heb je nodig voor papieren muffinvormpjes?

Om deze papierenmuffinvormpjes van bakpapier te maken heb je nodig:

  • muffintray
  • klein potje of blikje
  • bakpapier
  • pen
  • schaar
  • liniaal

1. Neem een muffintray en een blikje of potje dat in de muffinvorm past. Dit kan bijvoorbeeld een blikje chocolademelk of energiedrank zijn, maar het maakt niet veel uit: als het blikje maar in de vorm past en de bodem raakt.

2. Knip nu vierkantjes van 12 bij 12 centimeter uit het bakpapier. Iets groter kan ook, afhankelijk van de grootte van de muffins die je gaat bakken. Gebruik pen en liniaal om af te meten en de schaar om uit te knippen.

3. Leg de stukjes bakpapier in de openingen van de muffintray en duw ze aan met het blikje. Pas wel op dat het papier niet scheurt.

4. Leg de vormpjes in de muffintray, vet ze eventueel in met wat bakspray of roomboter en vul ze vervolgens met je favoriete beslag. Nu kunnen ze de oven in.

5. Eenmaal ze gebakken zijn, til je de muffins aan de puntjes van het bakpapier uit de tray. Laat ze afkoelen. Gemorste restjes die op de randen zitten, kan je er afkrabben.

En dan nu aan de slag! Kies je voor een muffin met ei en spinazie of toch voor een muffin met spek en erwtjes?

Reageer op artikel:
Samen knutselen én bakken: zelf muffinvormpjes maken
Sluiten