Jill
Jill Thuis 7 jul 2019

Kweek je eigen munt om het cocktailseizoen door te komen

Ah, een ijskoude mojito met verse munt … Wil iemand die even naar de redactie van Famme brengen? Als je geen verse munt hebt is dat geen probleem, want die kweken we hier zelf. Hier zijn de do en don’ts als je ook zelf munt wil kweken.

Zelf munt kweken

Do: genoeg zonlicht

First things first, waar laat je de munt groeien? Het kruid doet het het best op een plek waar ‘ie ochtendzon heeft en in de middag gedeeltelijk in de schaduw staat. Moet je kiezen tussen de zon en schaduw? Plaats ‘m dan altijd in de zon. De munt wordt dan mooier én smaakt lekkerder.

Don’t: geen plantencontainer

Een echte don’t is om je munt zonder container in de tuin te planten. Munt verspreiden zich als onkruid en hoeveel mojito’s je ook drinkt deze zomer, aan een tuin met alleen munt heeft niemand iets. Kweek de munt dus in een pot die je op je terras of balkon zet, of gebruik een plantcontainer als je de munt in een bloembed kweekt.

Bij een plantcontainer moet je op twee dingen letten: de pot moet net boven de grond uitsteken en de container mag echt niet gebarsten zijn. Als je één van deze twee dingen niet goed geregeld hebt, zullen de wortels alsnog een weg naar buiten vinden en zich vervolgens als een gek verspreiden.

Laat je niet afschrikken door het snelle groeien, want verder is munt kweken heel makkelijk. Als de plant voldoende zon krijgt en wordt ‘getemd’, kun je straks elke dag genieten van verse muntthee. Bovendien houdt het muggen en vliegen weg, een echte win-win dus!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Kweek je eigen munt om het cocktailseizoen door te komen
Sluiten