Doe het lekker zelf: fishsticks maken doe je zo

Culinair

Fishsticks kun je natuurlijk kant-en-klaar uit de diepvries halen om je honger snel te stillen. Maar veel lekkerder is het om ze zelf te maken. Zo kunnen voorzichtige kindervingertjes zelfs wat helpen.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

  • 500 gram schelvisfilet
  • 1 ei, geklutst
  • Handvol bloem vermengd met peper en zout
  • Handvol paneermeel
  • Bakboter
  • Citroen, in partjes

Zelf fishsticks maken

  1. Snijd de vis in plakken ter grootte van een fishstick.
  2. Verdeel over 3 borden de bloem, het ei en de verkruimelde boterhammen of het paneermeel.
  3. Wentel elk stuk vis eerst in het bord met de bloem, dan in het ei en bedek het als laatste met de paneermeel. Leg op een bord en maak zo alle vissticks.
  4. Verwarm een klont bakboter in een pan en bak de fishsticks in delen om en om tot ze bruin en gaar zijn, ongeveer 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Serveer met de partjes citroen.