Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Thuis 20 dec 2019

Lastminute zelfgemaakt kerstcadeau voor de theeliefhebber

In veel families wordt er afgesproken om namen te trekken en maar voor één iemand een cadeau te kopen. Toch is het leuk om een kleine attentie voor de lieve meter, favoriete nonkel of grootouders mee te brengen. Deze gepersonaliseerde theedoos maken je kinderen in een-twee-drie zelf en waarschijnlijk heb je er alles al voor in huis!

Benodigheden

  • Gekleurd papier
  • Een doosje thee
  • Lijm, meetlat, schaar
  • Kleurpotloden, stiften, verf, glitters: alles wat je kan vinden om de doos te versieren

Zo maak je de gepersonaliseerde theedoos

Stap 1: het doosje versieren 

Haal de theezakjes uit de doos en leg opzij. Knip nu een stukje papier op maat van de boven- of voorkant van het doosje. Versier het uitgeknipte papier met stickers, verf, stiften of potloden, laat je creativiteit de vrije loop! De zijkanten kan je eventueel ook versieren. Wanneer je daarmee klaar bent kleef je het papier op de theedoos. Druk goed aan en laat rustig opdrogen.

Stap 2: labels maken

Neem een vel gekleurd papier en meet daar rechthoekige strookjes op af van 8 op 3 centimer, dit worden de labels voor de theezakjes. Knip ze uit en plooi ze dubbel.
Teken, schilder, glitter en klieder er vervolgens op los. Versier de theelabels met persoonlijke boodschapjes, mini-quotes of tekeningen.

Wanneer ze allemaal versierd zijn lijm je de zelfgemaakte labels aan de oorspronkelijke labels van de theezakjes vast. Goed aandrukken en laten drogen.

Het eindresultaat: een gepersonaliseerde theedoos met de favoriete thee van tante Lotte of oma én een stel trotse kleine kunstenaars!

Nog meer leuke zelfgemaakte kerstcadeautjes

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Lastminute zelfgemaakt kerstcadeau voor de theeliefhebber
Sluiten