Jill
Jill Uit 5 apr 2019

De zieligste kinderfilms waar je ook als volwassene bij moet huilen

Vroeger gebeurde het regelmatig dat je moest huilen bij een kinderfilm. Maar er zijn ook kinderfilms waar je het zelfs als volwassenen niet droog bij houdt. Of ligt het aan ons dat we tranen met tuiten huilen wanneer een van deze zes zieligste kinderfilms op staat?

Er staan hier en daar wat spoilers, dus lees niet verder als je de film nog niet gezien hebt en dat wil doen zonder al te weten wat er zal gebeuren.

De zieligste kinderfilms waar ook volwassenen bij wenen

‘De wonderwinkel van Mr. Magorium’

De winkel van meneer Magorium is de meest excentrieke speelgoedwinkel die je ooit hebt gezien en daarmee de droom van zowat ieder kind. Alleen wordt meneer Magorium te oud om de winkel open te houden en dus begint hij een zoektocht naar een opvolger. Dat gaat gepaard met de nodige sensatie. Het moment waarop de tranen over je wangen rollen? Wanneer meneer Magorium overlijdt.

‘Bambi’

Deze tranentrekker mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Het kleine lieve diertje wist met zichzelf geen raad toen zijn moeder werd neergeschoten, maar gelukkig heeft hij zijn beste vriend Stampertje met wie hij de gekste avonturen beleeft. Ook ver na je kinderjaren is ‘Bambi’ een prima film om eens goed bij te huilen.

‘Toy Story 3’

Deze film zit vol huilmomenten. Hoogtehuilpunt? Andy die afscheid neemt van zijn oude speelgoed en daarmee het einde van een tijdperk en je favoriete Toys aankondigt. Geen nood: er komt een vierde film van ‘Toy Story’. Drie keer raden wie er tussen alle kinderen in de bioscoopzaal zal zitten? Juist, de voltallige redactie van Famme.

‘De leeuwenkoning’

Disney weet goed hoe ze een tranentrekker kunnen creëren. Denk maar aan tranentrekker nummer één, ‘De leeuwenkoning’.  Het moment dat Scar Mufasa het ravijn in gooit blijft er eentje waar je hart van breekt. Zeker wanneer Simba onder de poot van Mufasa gaat liggen in een poging zijn vader te doen opstaan, lopen de tranen over je wangen. Wij zijn alvast benieuwd of de live-action van ‘De leeuwenkoning’ even ontroerend zal zijn. Aan de eerste trailer te zien lijkt dat alvast het geval.

‘Up’

De eerste paar minuten van ‘Up’ zijn meteen de heftigste. Je ziet het verhaal van echtpaar Carl en Ellie die samen de pieken en dalen van het leven meemaken. Totdat ze ouder en grijzer worden en de muziek sober. Vochtige wangen? Check. Pixar strikes again.

‘E.T.’

E.T. is het ruimtewezen dat je als kind hoop gaf dat er niet alleen buitenaardse wezens zijn, maar ook dat die vriendelijk zijn.Wanneer het lieve wezentje afscheid neemt van zijn trouwe compagnon Elliot stal hij niet alleen je hart, maar brak hij het ook waardoor je opnieuw al snikkend voor de tv zit. ‘E.T.’ blijft ook voor volwassenen een van de meest zielige kinderfilms ooit.

Liever een ‘volwassen’ film om bij te huilen? Neem de zakdoekjes dan vast bij een van deze huilfilms.

Neem de zakdoekjes alvast: 5 films waarbij je gegarandeerd moet wenen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
De zieligste kinderfilms waar je ook als volwassene bij moet huilen
Sluiten