Jill
Jill Thuis 6 sep 2019

7 tips om als zittende werknemer toch wat te bewegen

‘s Ochtends en ‘s avonds loop je voldoende met dank aan je kleuter die voortdurend afgeleid is, maar overdag zit je waarschijnlijk vaak stil aan je bureau te werken. Hier zijn 7 bewegingstips om toch aan wat beweging te komen.

1. Loop rond terwijl je telefoneert

Oké, als het jouw job is om voortdurend te telefoneren is dit geen optie, maar als je iedere dag maar 1 à 2 telefoontjes moet plegen is dit een slimme manier om ongemerkt je rug even te stretchen.

2. Alles is een goed excuus

Grijp ieder excuus aan om even recht te staan. Water of koffie gaan halen, iets uitprinten bij de printer aan de andere kant van de ruimte, het raam even open zetten, …

nieuwsgierig als een kind

3. Pauze

Las daarenboven ieder uur een pauze van 5 minuten in. Wandel even naar het toilet of ga simpelweg even rechtop staan. Je rug zal je dankbaar zijn.

4. E-mails vermijden

E-mails sturen is handig, maar je krijgt a/ vaak niet snel antwoord en b/ moet dingen achteraf nog verduidelijk zodat er een eindeloze ketting aan mailtjes ontstaat. Neem het heft in eigen handig en wandel – als dat mogelijk is – gewoon even tot het bureau van de persoon die je wil spreken.

5. Neem de trap in plaats van de lift

Die spreekt voor zich. Moet je op de zesde verdieping zijn? Neem dan op z’n minst de trap wanneer je naar huis gaat.

nieuwsgierig als een kind

6. Uitdaging

Tegenwoordig kunnen veel smartphones al bijhouden hoeveel stappen je op een dag hebt gezet. Daag je favoriete collega uit om het meeste stappen te doen. De persoon die wint wordt getrakteerd door de verliezer.

7. Rechtopstaand werken

Rechtopstaand werken is beter dan zitten werken, dus je mag je baas dankbaar zijn als die sta-bureau’s voorziet. Maar onthou dat een regelmatige wandeling naar de keuken of met een telefoon in je hand steeds een goed idee is.

Lees ook: 8 simpele trucjes om wakker te blijven op je werk

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 tips om als zittende werknemer toch wat te bewegen
Sluiten