Alice
Alice Culinair 12 dec 2019

Zo dek je de perfecte kersttafel volgens Katrien van Table in a Box

Ontvang je gasten tijdens de feestdagen? Of wil je net dat beetje extra doen voor je gezin? Dan kan een mooie eettafel wonderen doen. Katrien van Table in a Box gaf ons enkele tips om de mooiste tafeldecoraties te creëren en die delen we graag met jou.

Volgens Katrien hoeft een mooie tafel niet heel moeilijk te zijn. Als je je aan de volgende drie principes houdt, kom je al een eind!

Principe van kleur

Het is heel verleidelijk om je helemaal te laten gaan bij het kiezen van servetten en borden. Maar zo’n allegaartje van kleuren op je tafel is niet bepaald rustgevend. Katrien geeft de tip om een basiskleur te kiezen die bij alles past en dan te bekijken welke accentkleuren je wil.

Om exact die reden steekt Katrien in de boxen van Table in a Box altijd mooie, neutrale basiskleuren. Zo ben je zeker dat ze altijd bij de rest van je interieur passen.

table in a box
Foto: Jamie Neirynck

Principe van vorm

Probeer zoveel mogelijk dezelfde vormen te gebruiken. Heb je ronde kaarsen gekocht voor je mooi versierde tafel? Kies dan ook voor bijvoorbeeld een ronde vaas om je bloemen in te zetten.

Katrien waarschuwt ons wel voor te veel rechte lijnen. Die kunnen al snel te hard worden. Je kan dus wel perfect een vierkant bord gebruiken op een ronde placemat om zo die harde lijnen te doorbreken.

Principe van hoogte

Probeer niet te veel hoge ornamenten op tafel te plaatsen. Die kunnen het gezichtsveld van je gasten belemmeren en dat praat minder vlot. Wil je toch die prachtige kandelaar van een halve meter hoog als versiering gebruiken? Zet hem dan op een bijzettafeltje of aan de zijkant van je tafel.

Table in a box
Foto: Jamie Neirynck

Table in a Box

Ben je niet zo creatief ingesteld? Of wil je gewoonweg niet te veel nadenken bij je tafelversiering? Dan is Table in a Box dé oplossing. In zo’n doos vind je alle ingrediënten voor een onvergetelijk tafelmoment: van servetten tot kaarshouders en van natuurlijke materialen tot een unieke Spotify-playlist. Handig als je naast het diner en de tafel ook nog je kinderen op tijd klaar moet krijgen voor dat etentje!

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo dek je de perfecte kersttafel volgens Katrien van Table in a Box
Sluiten