Jill
Jill Culinair 2 okt 2019

Zo maak je eetbaar cookie dough … zónder rauw ei!

Veel mensen hebben één herinnering gemeen: de deegpot uit mogen likken als je mama koekjes of cake bakte. Tenzij je mama je betrapte, want dan kreeg je al snel te horen dat dat ongezond was dankzij het rauwe ei in dat ongebakken deeg. Wel, jouw kinderen kunnen naar hartelust smullen van dit eetbare cookie dough zonder rauw ei!

Ingrediënten voor 10 tot 12 bolletjes

  • 180 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 200 gram bruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 175 gram chocolate chips
  • 250 gram bloem
  • 60 ml melk
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1/2 koffieelepel zout

Zo maak je eetbaar cookie dough zonder rauw ei

  1. Mix de gesmolten boter met de bruine suiker en de kristalsuiker tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dan de melk en het vanille-extract toe en mix nog even goed door.
  2. Meng in een kommetje de bloem met het zout. Schep dit met een spatel voorzichtig door het botermengsel tot het goed is gemengd.
  3. Spatel dan de chocolate chips erdoorheen en klaar ben je! Je kan de cookie dough eventueel nog even laten opstijven in de koelkast zodat je er met een ijsschep bolletjes van kan scheppen.

In een luchtdicht bakje in de koelkast blijft het drie weken goed. Al kunnen wij ons moeilijk voorstellen dat dit lekkere eetbare cookie dough zo lang onaangetast blijft staan. Smakelijk!

Liever gebakken koekjes?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo maak je eetbaar cookie dough … zónder rauw ei!
Sluiten