Lena
Lena Kids 19 apr 2019

Zo organiseer je de perfecte paaseierenzoektocht

Het is weer bijna die tijd van het jaar: de paasklokken beginnen te luiden en de kinderen kunnen niet meer wachten. Dankzij deze tips zullen je kinderen gegarandeerd de hele dag zoet zijn. Zet je dus rustig neer en geniet van hun fronsende gezichtjes terwijl ze als echte speurneuzen te werk gaan.

Werk met clues

Laat je kinderen hun favoriete chocolaatjes vinden aan de hand van tips. Schrijf bijvoorbeeld op een papiertje: waar je tandenborstel ligt. Verstop ook hier weer een papiertje met de volgende clue, en een beloning uiteraard. Is dit nog te makkelijk? Schrijf er dan een raadseltje bij.

Verstop een schatkist

Bedenk leuke opdrachtjes en laat je kinderen ze uitvoeren. Maak bijvoorbeeld het gezicht van je kinderen nat en laat hen vervolgens zoeken naar een sleutel in een doos vol met bloem. Gevonden? Dan krijgen ze een deel van een schatkaart.

Wanneer ze alle opdrachten tot een goed einde brengen kunnen ze de kaarten samenvoegen tot een volledige schatkaart. Begraaf een grote doos in de tuin, of binnen, en stop hem vol met paaseitjes en eventueel chocolade muntjes.

Sluit jullie dag af met een film

Pasen is de enige dag van het jaar dat je kinderen een beetje meer mogen snoepen dan gezond voor hen is en na een hele dag speuren en smullen zijn ze natuurlijk bekaf. Nestel jullie daarom gezellig met een dekentje voor de televisie en sluit de dag af met deze passende animatiefilm: ‘Hop’, over de zoon van de paashaas.

Meer paasideeën opdoen?

Of verwen je zelf eens met deze paaseitjes met Baileys.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Zo organiseer je de perfecte paaseierenzoektocht
Sluiten