Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Kids 26 jun 2019

Zo overleef je de lange (lange!) zomervakantie met je verveelde puber

Elke zomer zien ouders er weer massaal tegenop: de lange (lange!) zomervakantie. Zijn je kinderen nog klein, huppelen ze vrolijk naar dans- en voetbalkampjes en verheugen ze zich op een paar dagen logeren bij opa en oma? Prijs jezelf dan maar gelukkig en geniet ervan nu het nog kan. Met een verveelde puber in huis ziet het zomerverlof er een stuk anders uit.

Zo overleef je de lange (lange!) zomervakantie met je verveelde puber

1. Wek je puber wanneer je naar je werk vertrekt. Zo hebben ze in ieder geval voor de middag hun ogen geopend en hoop je maar dat ze niet de hele dag in bed blijven stinken.
2. Natuurlijk blijven ze wel de hele dag in hun bed liggen. Stuur ze dan een berichtje dat jullie door de voorraad cola en chips heen zijn. Dan zullen ze zeker en vast uit bed rollen om nieuwe te gaan halen.
3. Geef ze taken. Jij bent de hele dag op het werk en hebt slechts drie weken verlof (en met een beetje pech twee). Dan mag best de afwasmachine uitgeruimd worden en de was en de plas gedaan worden. Je puber heeft toch niets beters te doen.
6. Beloon je puber zo nu en dan voor al het ‘harde’ werken. Duik samen de solden in of neem ‘m mee naar een tof pretpark (géén Plopsaland!).
5. Laat je puber de hond elke dag uitlaten. Dan komt ‘ie in elk geval een paar keer buiten. Geen hond? Vraag bij buren en vrienden of zij een hondenuitlaatservice nodig hebben. Misschien willen ze daar zelfs wel voor betalen. Daar zal je puber vast geen moeite mee hebben.
6. Geef ‘m de keuze: een weekje opa en oma of toch naar een kamp met leeftijdsgenoten? Drie keer raden wat ‘ie kiest.
7. Las een ‘take your kid to work-day’ in. Zo ziet ‘ie ook eens met eigen ogen hoe hard jij elke dag werkt en kan hij klusjes doen als koffie halen (bij gebrek aan stagiairs).
8. Laat het los, laat het gaan. Je weet wel, het lijflied van je puberdochter van een aantal jaar terug. Een puber heeft nu eenmaal meer slaap en rust nodig dan jij. Dat puberlijf vol hormonen werkt vanbinnen heel hard om volwassen te worden. Accepteer dat er hele dagen naar Netflix wordt gekeken of tienduizend appjes naar vriendinnen worden verstuurd. Op 1 september is alles weer voorbij.

Nog meer pubers (alsof dit niet al genoeg was…)

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo overleef je de lange (lange!) zomervakantie met je verveelde puber
Sluiten