Jill
Jill Uit 20 jun 2019

Back to the 90’s: dit waren de tofste zomerhits in de jaren ’90

Van ‘Friends’ tot Furby’s en scrunchy’s voor in je haar: de nineties kende heel wat trends. De muziek was toen ook helemaal fantastisch, zoals deze zomerhits uit de jaren ’90 bewijzen. #party

Playahitty – ‘The Summer is Magic’

Als je kinderen die na de eeuwwisseling geboren zijn moet uitleggen hoe dance in de jaren ’90 klonk, is ‘The Summer is Magic’ toch wel een iconisch nummer om af te spelen.

Inner Circle – ‘Sweat (A La La Long)’

De Jamaicaanse vibes sloegen helemaal aan in de zomer van ’92, want Inner Circle knalde een hele zomer uit de boxen van de radio van je ouders.

Ricky Martin – ‘Livin’ La Vida Loca’

Spaanse liedjes doen het in de zomer altijd goed, want je krijgt het er meteen warm van. Zo scoorde ook Ricky Martin een van zijn grootste hits ‘Livin’ La Vida Loca’. Hoewel in het Engels zijn de Spaanse invloeden duidelijk hoorbaar.

Peter Andre – ‘Mysterious Girl’

Over Spaanse ritmes gesproken, menig tienermeisje droomde van (de sixpack van) Peter Andre toen die ‘Mysterious Girl’ uitbracht. Mysterious girl, I wanna get close you!

T-Spoon – ‘Sex on the beach’

Half geshockeerd door de expliciete tekst die je toen amper begreep maakte T-Spoon de zomer in 1997 net iets pikanter. Shaken maar!

Los del Rio – ‘Macarena’

In de nineties werden veel klassiekers geboren, zo ook de ‘Macarena. Zelfs je half dronken nonkel kan ermee overweg.

Elvis Crespo – ‘Suavemente’

Als je met je ouders regelmatig op vakantie ging naar Spanje en je daar al een lokaal liefje aan de haak had geslagen, wist je toen al dat Elvis Crespo droomt van je kus.

Lou Bega – ‘Mambo No. 5’

Oké, van het pornosnorretje van Lou Bega lopen wij nu snel weg (en dat wil wat zeggen, want lopen is vermoeiend in de zomer). Maar als hij zijn hit ‘Mambo No. 5’ aanzet lippen we wel vrolijk mee. A little bit of you makes me your man.

The Soca Boys ft Van B. King – ‘Follow The Leader’

The roof, the roof, the roof is on fire! Meer hoef je niet te roepen om een hele groep nineties-kids aan het zingen te krijgen.

Vengaboys – ‘We’re Going to Ibiza!’

Niet alleen het lied, maar ook de clip van ‘We’re Going to Ibiza!’ ademt de nineties. Iemand zin in vakantie?

Nog meer hits uit de jaren ’90? Deze onehitwonders was je vast bijna vergeten!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Back to the 90’s: dit waren de tofste zomerhits in de jaren ’90
Sluiten