Elyne De Bruycker
Elyne De Bruycker Thuis 17 mrt 2019

Zondag pamperdag: de mooiste boeken voor mama’s

Als moeder kom je zelfs op zondag meestal niet aan rusten toe. Daarom doopt Famme zondag om tot pamperdag met wekelijkse verwennerij voor moeders. Vandaag: de mooiste boeken voor mama.

Kan je de drukte even niet meer aan? Plof neer in de zetel en neem eens een boek vast. Wij stellen vandaag een aantal boeken aan je voor die eens niet over het moederschap gaan. Oké, misschien een beetje dan. Sit back and relax!

‘Het weesmeisje’

Anne Jacobs

Anne Jacobs is een van de meest succesvolle Duitse auteurs van dit moment. Ze schreef al meerdere boeken maar brak met ‘Het weesmeisje’ definitief door. Hou je van meeslepende, historische romans? Dan is dit boek zeker iets voor jou.

Het verhaal speelt zich af in Augsburg, in 1913. Het jonge weesmeisje Marie voegt zich als keukenmeid bij het personeel van het imposante landhuis van de familie Melzer, die in de textiel hun fortuin hebben verdiend. Tussen de hardwerkende bedienden probeert Marie haar plek te vinden.

Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, bereidt zich op datzelfde moment voor op het balseizoen. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München … totdat hij Marie ontmoet.

Zondag pamperdag: de mooiste boeken voor mama's
Bron: De Standaard

‘De tatoeëerder van Auschwitz’

Heather Morris

In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood, Lale Sokolov, naar Auschwitz gedeporteerd. Hij staat vanaf dan bekend als gevangene 32407.  Tweeënhalf jaar lang is hij degene die duizenden gevangenen van nummer voorziet. De SS-officieren benoemen hem tot Tätowierer, tatoeëerder.

Ook Gita, vanaf dan gevangene 34902, wordt door Lale gebrandmerkt. Het is het begin van een prachtig liefdesverhaal.

Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en ze gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale hun uitzonderlijke liefdesverhaal te delen.

Zondag pamperdag: de mooiste boeken voor mama's
Bron: De Standaard

‘Levend speelgoed’

Luc Deflo

We namen vorig jaar afscheid van deze misdaadauteur maar onlangs kwam zijn eerste postume boek uit, ‘Levend speelgoed’. Een spannend boek dat je meesleept tot op het einde.

Ann Gulikers verdwijnt spoorloos op de campus van haar school. Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren worden gevonden in de gemeenschappelijke wasmachine. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu weten meteen dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. Alle registers worden opengetrokken, maar er zijn geen aanknopingspunten.

Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten. Het enige spoor is een jongeman die samen met Bea gezien is vlak voor haar verdwijning. Maar is die charmante jongeman wel een toevallige getuige?

Als in de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland, een lugubere ontdekking wordt gedaan, komt het hele onderzoek op zijn kop te staan. Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit.

Zondag pamperdag: de mooiste boeken voor mama's
Bron: De Standaard

Lees ook: Kinderboeken uit je jeugd die ook leuk zijn voor je kids

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Zondag pamperdag: de mooiste boeken voor mama’s
Sluiten