Elyne De Bruycker
Elyne De Bruycker Uit 2 jun 2019

Zondag pamperdag: onstpanning door inspanning

Als moeder kom je zelfs op zondag meestal niet aan rusten toe. Daarom doopt Famme zondag om tot pamperdag met wekelijkse verwennerij voor moeders. Vandaag: ontspanning door inspanning

Sporten

Sporten is de ideale manier om je hoofd even leeg te maken en je verstand weer op nul te zetten. Je krijgt er enorm veel energie door en na afloop voel je je een stuk beter. Je hebt immers je beweging weer gehad en kan met een fris hoofd aan de nieuwe week beginnen.

Zondag pamperdag: onstpanning door inspanning

Laat je kinderen dus gewoon even achter bij je partner en trek je sportschoenen aan. Hier zijn enkele leuke sporten die jij vandaag kan uitproberen.

Squash

Nodig een van je mom-friends uit en ga squashen. Dat is een enorm intensieve sport: een gemiddelde speler verbrandt zo’n 600 calorieën op 1 uur tijd! Je hebt dus meteen een stevige work-out achter de kiezen.

Doordat het zo’n intensieve sport is, is het natuurlijk ook erg belangrijk om je goed op te warmen om blessures te voorkomen. Je mama duty gaat morgen weer van start dus blessures kan je écht wel missen.

Zondag pamperdag: onstpanning door inspanning

Zwemmen

Zwemmen heeft veel voordelen voor je lichaam. Het water doet je lichter voelen en dat vermindert de stress. Ideaal voor mama’s dus. Zwemmen is bovendien goed voor je spieren, pezen en gewrichten. Doordat water veel weerstand biedt, moeten je spieren harder werken en worden die sterker.

Begint je kind zwaar te wegen op je arm? Jij kan dat wel aan met die spierballen!

Zondag pamperdag: onstpanning door inspanning

Yoga

Yoga brengt rust en ontspant en laat dat nu net zijn wat jij nodig hebt vandaag. Je leert je lichaam ontspannen en je spieren te rusten. Ook mentaal kom je tot rust door meditatie en ademhalingsoefeningen.

Hier zijn trouwens 5 yogaposities voor ouders die moe zijn.

Zondag pamperdag: onstpanning door inspanning

Hou je niet zo van sporten? Maak dan gewoon eens een stevige wandeling in de natuur. Je kan heerlijk tot rust komen en genieten van de stilte.

Wil je wel graag sporten maar is de motivatie er nog niet? Hier zijn 10 tips om te beginnen met sporten.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zondag pamperdag: onstpanning door inspanning
Sluiten